Σάββατο, Ιούλιος 20, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 22:02

Με ποσοστό κοντά στο 100% η αποχή των εργαστηριακών γιατρών στη Ημαθία

Σε προειδοποιητική αποχή προχώρησαν απο σήμερα  Τετάρτη (8/5) οι εργαστηριακοί γιατροί της Βέροιας και οι συνάδελφοί τους σε όλη τη χώρα, αντιδρώντας στην υφαρπαγή των αποζημιώσεων εξαιτίας του θηριώδους clawback που τους επιβάλλεται.

Μάλιστα η αποχή έχει χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 10 Μαΐου. Στην Βέροια σήμερα, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το "24 Ώρες Ημαθία", η συμμετοχή των εργαστηριακών γιατρών ήταν μεγάλη αγγίζοντας το 100%, ενώ τις κινητοποιήσεις που γίνονται σε σύμπλευση με την απόφαση των  Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, στις στηρίζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας.

Το μέτρο αυτό, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο, οδηγεί στον οικονομικό αφανισμό και στο κλείσιμο των ιατρείων τους. Μάλιστα ο Σύλλογος καλεί την πολιτεία να αναλογιστεί άμεσα την κρισιμότητα της κατάστασης και να δώσει τις πρέπουσες λύσεις.
«Έχει περάσει μια δεκαετία διαρκούς υφαρπαγής των αποζημιώσεων (clawback) των συμβεβλημένων εργαστηρίων με τον ΕΟΠΥΥ. Έχει περάσει μια δεκαετία κατάθεσης προτάσεων από την πλευρά της ιατρικής κοινότητας, τόσο για την υπερσυνταγογράφηση εργαστηριακών εξετάσεων και την αντιμετώπιση  της προκλητής  ζήτησης όσο και για την αυστηρή εφαρμογή των απαραίτητων θεραπευτικών πρωτοκόλλων» τονίστηκε σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας στη Βέροιας.