Κυριακή, Μαϊος 19, 2024
Follow Us
Κυριακή, 01 Ιανουαρίου 2023 22:08

Σήμερα Τρίτη απόγευμα το εθιμικό δρώμενο των Μωμόγερων στη Νάουσα

Συνεχίζονται, σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι γιορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας κατά την φετινή περίοδο των Χριστουγέννων σε όλες τις Δημοτικές του Ενότητες την περίοδο του Δεκεμβρίου σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς του Δήμου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Τρίτη 3 Ιανουαρίου

Το έθιμο των Μωμόγερων θα αναβιώσει και φέτος η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023. Με έναρξη στις 6:00 μ.μ., από το κτίριο του σωματείου, οι μωμόγεροι, η Νύφη, ο Διάβολον, ο Γέρον, η Γραία και οι υπόλοιποι θα ξεχυθούν στους κεντρικούς δρόμους της Νάουσας και θα την κάνουν να χορέψει στους ρυθμούς τους.

Το παρόν έθιμο ενέταξε το 2016 η UNESCO στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Μ.Π.Σ. Νέας Νικομήδειας «Ο Αριστοτέλης» και τον Ποντιακό Σύλλογο Μανιακίου Φλώρινας «Η Αμάσεια».

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου

Τ.Κ. Μονοσπίτων, ώρα 18:00.Προβολή παιδικής Χριστουγεννιάτικης ταινίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αγία Μαύρα» Μονοσπίτων στην αίθουσα του συλλόγου.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου

-  Δημοτικό Θέατρο «Μ. Θεοδωράκης», ώρα 20:00: Παράστασηχορού από τον Όμιλο «Γενίτσαροι και Μπούλες».

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου

Ο αγιασμός των υδάτων στην πόλη της Νάουσας, τις Τοπικές Κοινότητες και στο Άλσος Αγίου Νικολάου. Συμμετέχει ο Ιππικός Σύλλογος «Ο Πήγασος».

 

Η είσοδος στις δράσεις του Δήμου Η.Π. Νάουσας είναι ελεύθερη. Αναλυτικά δελτία τύπου για τις εκδηλώσεις των φορέων και συλλόγων θα αποστέλλονται από τους ίδιους τους φορείς.