Σάββατο, Μαϊος 11, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 10:55

Την Πέμπτη "Ο Περσέας και η Ανδρόμεδα" και την Παρασκευή "Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα"

Μετά από δύο χρόνια σιγής και περιορισμών το πολιτιστικό καλοκαίρι αλλάζει. Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας επιστρέφει στην κανονικότητα και παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου και σε άλλους χώρους. Θέατρο, συναυλίες, παραστάσεις για παιδιά, θερινό σινεμά και Εύηχη πόλη έρχονται από τις 21 Ιουνίου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου να μας βγάλουν έξω και να αλλάξουν τα καλοκαιρινά μας βράδια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:


Πέμπτη 7/7

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

Ο Περσέας και η Ανδρόμεδα

Ώρα 9.00μ.μ.

Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροια στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Άλσος 22 "Το καλοκαίρι αλλάζει" φιλοξενεί την παιδική παράσταση "Περσέας και Ανδρομέδα" στην Βέροια, στο θέατρο Άλσους Μ. Μερκούρη, την Πέμπτη 7 Ιουλίου, στις 9μ.μ.
Με αυτή τη σκέψη, φέτος η παιδική σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα με την πιο παραμυθένια ιστορία της Μυθολογίας μας.
Ένα παραμύθι που ξεκινάει από τον Δία μεταμορφωμένο σε χρυσή βροχή! Το αγκάλιασμα της χρυσής αυτής βροχής με τη Δανάη, την πεντάμορφη βασιλοπούλα απ’ το Άργος, θα φέρει στον κόσμο ένα μωρό. Ένα θεϊκό μωρό, που μεγαλώνοντας θα γίνει ένας από τους πιο ξακουστούς ήρωες της ανθρωπότητας.
Λίγες μέρες μετά τη γέννηση του, ο Περσέας θα βρεθεί μαζί με τη μητέρα του σε ένα σεντούκι πεταμένο στη θάλασσα. Τα κύματα θα φέρουν το σεντούκι αυτό  στη Σέριφο, το πανέμορφο νησί. Εκεί θα τους περισώσει ένας ψαράς ο Δίκτης, που θα τους φιλοξενήσει και θα γίνει αργότερα δάσκαλος, καλός, για το μικρό Περσέα.
Τα χρόνια θα περάσουν γρήγορα όπως τα παραμύθια. Ο Περσέας θα γίνει ολόκληρο παλικάρι και θα αναλάβει να πάει στις γοργόνες, να κόψει το κεφάλι της Μέδουσας. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, γεμάτος περιπέτειες, αγωνία και εκπλήξεις. Εκεί θα συναντήσει τον έρωτα… Σίγουρα κανένας μύθος δεν είναι τόσο παραμυθένιος, όσο ο Περσέας και η Ανδρομέδα.
Μια παράσταση με πανέμορφα σκηνικά και κοστούμια, με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, με προβολές.
Μια παράσταση προσεγμένη στη λεπτομέρεια, φτιαγμένη με πολλή αγάπη και σεβασμό για τα παιδιά

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά-Κουστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση-Χορογραφίες-Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική-Ενορχήστρωση-VideoArt: Αντώνης Δελαπόρτας Στίχοι-Μουσικές Επιλογές: Ανδρέας Κουλουμπής Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργάκη Υπεύθυνη περιοδείας: Ελένη Καρτάση
Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Χάρης Αγγέλου, Κατερίνα Γεωργάκη, Ηλέκτρα Θεολόγη, Έλενα Μιχαλάκη, Γιώργος Μπανταδάκης, Γιάννης Νικολάου, Νεκτάριος Φαρμάκης

Ώρα έναρξης : 9.00 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου : 12€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας – Π.Μελά και Μπιζανίου, τηλ. 2331078100 Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο, Βενιζέλου, τηλ. 2331024612 Καφέ Μπρίκι, Μητροπόλεως, τηλ. 2331020201 Ουζερί Στάσου Μύγδαλα, Μητροπόλεως, τηλ.2331120327
https://www.viva.gr/tickets/theater/perseas-kai-andromeda-tis-karmen-rouggeri/

 

Παρασκευή 8/7

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΓΑΡΗ

Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα

Ώρα 9.30μ.μ

Η Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ‘Αλσος ’22 «Το καλοκαίρι αλλάζει» φιλοξενεί την παράσταση «ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ» των Θανάση Παπαθανασίου-Μιχάλη Ρέππα την Παρασκευή 8  Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ. στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»
Η θρυλική και πιο επιτυχημένη παράσταση των τελευταίων ετών «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», η οποία φέτος σημείωσε και μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία ανά την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη.
Το δίδυμο των επιτυχιών, Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, έγραψε την ξεκαρδιστική κωμωδία το 2008 και από τότε παιζόταν συνεχώς έως το 2012.
Η προσπάθεια των μεταναστών να ενταχτούν στην ελληνική κοινωνία μέσω μεικτών γάμων γίνεται το κεντρικό θέμα στην κωμωδία. Το συγγραφικό δίδυμο καυτηριάζει με το μοναδικό και εμπνευσμένο τρόπο του τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά πρότυπα των σύγχρονων Ελλήνων, ώστε ο καταξιωμένος  κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, το έχει κατατάξει δίπλα στους μεγάλους της ελληνικής κωμωδίας, Αλέκο Σακελλάριο – Χρήστο Γιαννακόπουλο, Νίκο Τσιφόρο – Πολύβιο Βασιλειάδη, και Κώστα Πρετεντέρη – Ασημάκη Γιαλαμά.
Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 26 Ιουνίου στο Faliro Summer Theater, ενώ στη συνέχεια η παράσταση θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα.

Το έργο
Η Πένη και ο Λυκούργος είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι το οποίο ζει σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας. Έχουν αποκτήσει μια κόρη, τη Λίζα, η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο. Όλα τους τα προβλήματα μοιάζουν να είναι λυμένα ζώντας στο περιβάλλον της νεοπλουτίστικης πολυτέλειας και το όνειρό τους είναι ένα: να δουν την μοναχοκόρη τους αποκατεστημένη με έναν καλό γαμπρό! Σχεδόν δίπλα από το σπίτι τους μένει η Πωλίνα, η αδερφή της Πένης και ο άντρας της, ο Βασίλης, σε αντίστοιχα εύπορο περιβάλλον. Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, η Λίζα έρχεται από το Λονδίνο με το αγόρι της, ένα νεαρό φοιτητή, τον Άλφερντ, τον οποίο γνώρισε στο Λονδίνο. Οι γονείς της Λίζας αλλά και οι θείοι της ενθουσιάζονται όταν γνωρίζουν τον όμορφο και ευγενικό νεαρό.  Γρήγορα, όμως, θα πέσουν από τα σύννεφα όταν θα μάθουν ότι ο Άλφερντ δεν είναι Άγγλος, αλλά Αλβανός!

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Σταύρος Καραγιάννης
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΓΑΡΗ

Παίζουν
Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Βασίλης Κούκουρας, Σοφία Παυλίδου, Κώστας Καζάκας, Νατάσα Κοτσοβού, Χριστίνα Πετρολέκα, Ντανιέλ Νούρκα και ο Πάνος Σταθακόπουλος

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας – Π.Μελά και Μπιζανίου, τηλ. 2331078100
Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο, Βενιζέλου, τηλ. 2331024612
Καφέ Μπρίκι, Μητροπόλεως, τηλ. 2331020201
Ουζερί Στάσου Μύγδαλα, Μητροπόλεως, τηλ.2331120327

Viva.gr :
https://www.viva.gr/tickets/theater/tour/sympetheroi-ap-ta-tirana/

 

 

Σάββατο 9/7

Κ.Ε.Π.Α. ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΣΟΥΛΗΣ ΛΙΑΚΟΣ - «Ω λελε»

Παρουσίαση cd– Συναυλία

Ώρα 9.30μ.μ.

Πλατεία Ωρολογίου

 

Τετάρτη 13/7

Παιδική σκηνή ΡΟΝΤΙΔΗ

Αλαντίν

Ώρα 9.00μ.μ

 

Πέμπτη 14/7

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΓΑΡΗ

ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ

Ώρα 9.30μ.μ.

 

Τρίτη 19/7

KIDS ACTION COMPANY

Τα Μαγικά παραμύθια

Ώρα 9μ.μ.

 

Τετάρτη 20/7

ΒΑΡΔΙΑ LIVE

Γιώργος Αλκαίος

Τα δικά μας τραγούδια

Ώρα 9μ.μ.

 

Κυριακή 24/7

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗ και ΟΡΑΜΑ

Το κυνήγι του θησαυρού

Ώρα 9μ.μ.

 

Δευτέρα25/7

BK.EVENT.PRODUCTIONS

Σοφία Μουτίδου  on stage

Ώρα 9.30μ.μ.

 

Τετάρτη 27/7

ARSAETERNA

Ιφιγένεια εν Αυλίδι

Ώρα 9.30μ.μ.

 

Τετάρτη 24/8

ΓΑΛΑΞΙΑΣ live Productions

Άννα Βίσση…onTour

Ώρα 9.30μ.μ.

 

Πέμπτη 25/8

ARSAETERNA

Αντιγόνη του Σοφοκλή

Ώρα 9μ.μ.

 

Παρασκευή 26/8

PEOPLE

ΜΑΓΑΔΑΣΚΑΡΗ - Μιούζικαλ

Ώρα 9μ.μ.

 

Κυριακή 28/8

PEOPLE

Ζαχαράτος live

Ώρα 9μ.μ.

 

Παρασκευή 2/9

Παιδική σκηνή ΡΟΝΤΙΔΗ

Frozen–Η παγωμένη πριγκίπισσα 2

Ώρα 8.30μ.μ

 

Κυριακή 4/9

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ

Σμυρναίικο Μινόρε  με τη Γλυκερία

και άλλους καλλιτέχνες

Ώρα 8.30μ.μ.

 

ΚΕΠΑ: σαν ΣΤΑΡ του θερινού σινεμά

Πέμπτη 28/7  έως Τετάρτη 3/8

Belfast, του Κένεθ Μπράνα /2022

Westsidestory, του Στίβεν Σπίλμπεργκ/ 2021

Nomadland, της Κλόι Τζάο/ 2020

1917,του Σαμ Μέντες / 2019

Ο οϊκος Gucci, του Ρίντλεϊ Σκοτ/2021

Άσπρο πάτο, του Τόμας Βίντερμπεργκ/ 2020

Ραντεβού στο BelleEpoque, του Νικολά Μπεντός/ 2019

Ώρα 9.00μ.μ. είσοδος ελεύθερη (με ατομικές ονομαστικές κάρτες)

Διοργάνωση: ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας – Κινηματογράφος ΣΤΑΡ

 

Εύηχη πόλη

Πέμπτη 8/9 Έως Κυριακή 11/9

Διοργάνωση: Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας