Κυριακή, Μαϊος 19, 2024
Follow Us
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 14:11

Τάσος Μπαρτζώκας : Και το Νεοχώρι Ημαθίας αποκτά υψηλές ταχύτητες ίντερνετ.

Με παρέμβαση του Τάσου Μπαρτζώκα στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, μετά το Κλειδί, και το Νεοχώρι Ημαθίας εντάσσεται στον προγραμματισμό για να αποκτήσει υψηλές ταχύτητες ίντερνετ!

Συγκεκριμένα, το Νεοχώρι Ημαθίας είναι από τις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τις ταχύτητες του διαδικτύου, ενώ υπάρχουν και ζώνες που δεν διαθέτουν σχεδόν καθόλου ίντερνετ. Έτσι, είναι εξαιρετικά θετική η εξέλιξη, με βάση την οποία και το Νεοχώρι εντάσσεται στο σχεδιασμό του έργου “Ultrafast Broadband (UFBB)” που στοχεύει στην ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών υπερ-υψηλών ταχυτήτων, δηλαδή ευρυζωνικών δικτύων που μπορούν να υποστηρίξουν ταχύτητες download άνω των 100 Mbps.

Επομένως, δίνεται λύση σε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που δυσκολεύει την καθημερινότητα των κατοίκων του Νεοχωρίου, αφού η πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες είναι πλέον κάτι περισσότερο από απολύτως απαραίτητη, με δεδομένο ότι σχεδόν όλες πια οι αιτήσεις, όπως για παράδειγμα για συμμετοχή σε προκηρύξεις, προγράμματα, ραντεβού στον τομέα της δημόσιας υγείας, γίνονται ηλεκτρονικά και μόνο.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας προκρίνει ως σημαντική προτεραιότητα για τη διευκόλυνση των κατοίκων, αλλά και την ανάπτυξη όλου του Νομού, να αποκτήσει όλη η Ημαθία, πρόσβαση σε γρήγορο και αξιόπιστο ίντερνετ, και δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την προσπάθεια αυτή μέχρι και το τελευταίο χωριό να έχει υψηλές διαδικτυακές ταχύτητες.