Κυριακή, Απρίλιος 28, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 14:02

Με τον Υπουργό Εξωτερικών συναντήθηκαν Τσαβδαρίδης και Γιαννακάκης για τους μετακλητούς εργάτες γης

Την περαιτέρω βελτιστοποίηση αλλά και επιτάχυνση των διαδικασιών μετάκλησης εργατών γης από τρίτες χώρες προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος του εργατικού δυναμικού που χρειάζεται ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα, συζήτησαν χθες (17/10) με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Γεραπετρίτη ο Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης και ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών κ. Χρήστος Γιαννακάκης σε συνάντηση που είχαν μαζί του στο Υπουργείο.

Συνεχίζοντας των κύκλο συναντήσεων με τους συναρμόδιους Υπουργούς για το συγκεκριμένο μείζον ζήτημα, που περιελάμβανε συναντήσεις με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη και με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, οι δύο άνδρες επισήμαναν την ανάγκη αύξησης του προσωπικού στις ελληνικές προξενικές Αρχές, έτσι ώστε να πολλαπλασιαστεί ο αριθμός διεκπεραίωσης των διαρκώς αυξανόμενων αιτήσεων εργαζομένων που υποβάλλονται.

Επιπροσθέτως τέθηκε και το ζήτημα της βελτιστοποίησης των διακρατικών συμφωνιών με τρίτες χώρες ούτως ώστε να είναι λειτουργικές και να διευκολύνουν την πρόσκληση εργατικού δυναμικού.

Ο κ. Γεραπετρίτης, άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή και θετική διάθεση ανταπόκρισης τα αιτήματα, και ζήτησε τις προτάσεις των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των τροποποιήσεων που πρέπει να αναληφθούν, προκειμένου να τις εξετάσει διεξοδικά και να προχωρήσει μετέπειτα στα απαραίτητα βήματα.