Κυριακή, Απρίλιος 28, 2024
Follow Us
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 09:12

Με παρέμβαση του Τάσου Μπαρτζώκα επιλύθηκε το πρόβλημα στην έκδοση ΑΜΚΑ για τους αλλοδαπούς εργάτες γης.

Με παρέμβασή του στον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο Βουλευτής, Τάσος Μπαρτζώκας, έθεσε το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες και αφορά στις καθυστερήσεις έκδοσης ΑΜΚΑ σε πολίτες τρίτων χωρών που εισέρχονται στη χώρα μας για εποχική εργασία.

Όπως τόνισε ο Βουλευτής, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι εργοδότες οφείλουν να καταβάλουν εργόσημο στους εργάτες γης, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις παρατηρήθηκε, ότι το σύστημα δεν είχε προχωρήσει στην απαραίτητη έκδοση Α.Μ.ΚΑ. Το πρόβλημα εντοπίζεται και στο Νομό Ημαθίας, αλλά στην πραγματικότητα αφορά σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Ο Υπουργός, κ. Παπαστεργίου, ανταποκρίθηκε άμεσα, μόλις πληροφορήθηκε τη δυσλειτουργία του συστήματος, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να εκδίδονται Α.Μ.Κ.Α για τους πολίτες τρίτων χωρών που ήταν σε αναμονή. Μάλιστα, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ευχαρίστησε τον Τάσο Μπαρτζώκα για την εποικοδομητική και άψογη συνεργασία που έφερε άμεσα αποτελέσματα.

Για άλλη μία φορά, ο Τάσος Μπαρτζώκας αγωνίζεται και καταφέρνει να λυθούν προβλήματα της καθημερινότητας, και ακόμα περισσότερο τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.