Δευτέρα, Μαϊος 27, 2024
Follow Us
Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 14:47

Ολυμπία Αποστόλου: Ανεύθυνα Προεκλογικά Φιλοδωρήματα

Με άλλη μία ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αποδεικνύεται ότι οι ένοικοί του πορεύονται χωρίς κανένα πρόγραμμα και σχέδιο, παρασέρνοντας στην ιλιγγιώδη πτώση τους την ελληνική αγροτική παραγωγή και το εισόδημα των αγροτών.

Δυστυχώς, τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και στο ζοφερό κλίμα των ημερών που ζούμε, επιλέγουν να διαφημίσουν ως επιτυχία την ανεπάρκεια, το διχασμό, το ελάχιστο, το άδικο, το ανακόλουθο, το πρόσκαιρο, το πελατειακό, το επισφαλές, το νομικά ασταθές. Αυτά δηλαδή που φέρνουν την πατρίδα σε αδιέξοδα.

Στις 20 Ιανουαρίου, ο κ. Γεωργαντάς ανακοίνωνε αποζημιώσεις 135 και 150 ευρώ ανά στρέμμα για όσους παραγωγούς ροδάκινου και βερίκοκου υπέστησαν ζημίες από βροχοπτώσεις. Χτες, το ποσό αυτό μειώθηκε σε 65 και 80 ευρώ.

Όταν προειδοποιούσαμε ότι οι παραγωγοί πρέπει να προετοιμαστούνε για μια από τις πιο άδικες πληρωμές, δεν περιμέναμε ότι η κυβέρνηση θα επέλεγε να την κουτσουρέψει ακόμα περισσότερο.

Δεν θα κουραστώ να λέω ότι οι λύσεις μπορούν να είναι μόνο ΜΟΝΙΜΕΣ και ΘΕΣΜΙΚΕΣ. Οι ζημίες από βροχοπτώσεις μπορούν και πρέπει να αποζημιώνονται μέσω του ΕΛΓΑ, διάφανα και δίκαια. Για αυτό το συγκεκριμένο στόχο, θα συνεχίσω να μάχομαι μέχρι να επιτευχθεί.

Σήμερα, δε χρειάζονται περισσότερα λόγια. Χρειάζεται να καταλάβουμε ότι το «business as usual» πρέπει να το τελειώσουμε πριν μας τελειώσει. Να διεκδικήσουμε μακροχρόνιους, σταθερούς θεσμούς και όχι ανεύθυνα προεκλογικά φιλοδωρήματα. Σε αυτό τον αγώνα, θα είμαι παρούσα.

Ολυμπία Αποστόλου

Υποψήφια Βουλευτής Ημαθίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κίνημα Αλλαγής