Κυριακή, Απρίλιος 21, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 07:50

Αύριο Πέμπτη υπογράφεται η σύμβαση για την κατασκευή Διοικητηρίου στη Βέροια

Αύριο Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 στο Ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ Αίθουσα «Ανδρόνικος» και ώρα 12.30 μ.μ., θα γίνει Τελετή Υπογραφής της Σύμβασης για το Έργο «Κατασκευή Νέου Κτιρίου Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας -ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ- της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας». Στην τελετή θα παρευρίσκονται ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης και όλες οι τοπικές αρχέςτης Βέροιας και δη της Ημαθίας.

Τα χαρακτηριστικά του νέου Διοικητηρίου Ημαθίας:

-Βρίσκεται στην είσοδο της Βέροιας σε οικόπεδο 33.479 τ.μ.

-Προβλέπεται να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

-Θα κατασκευαστεί αίθουσα εκδηλώσεων χωρητικότητας 150 ατόμων.

-Το σύνολο της δόμησης είναι περίπου 10.000 τ.μ.

-Η θέση του οικοπέδου είναι προνομιακή, το κτίριο θα είναι ορατό από τους διερχόμενους επί της Εγνατίας Οδού και θα αποτελέσει κορυφαίο αστικό τοπόσημο.

-Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ένταξη του κτιρίου στο φυσικό περιβάλλον και στη μορφολογία του οικοπέδου και του περιβάλλοντα χώρου.

-Η εικόνα του κτιρίου θα αντανακλά τη σημασία του ως σημαντικού δημόσιου κτιρίου, ενώ θα δημιουργηθεί ανάλογος υπαίθριος δημόσιος χώρος για την υποδοχή του κοινού.

-Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ενσωματώνει ομαλά τις βασικές αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και των παθητικών συστημάτων για τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς του κτιρίου.

-Το κτίριο αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα.

-Θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων προσωπικού και επισκεπτών συνολικής χωρητικότητας 195 θέσεων, από τις οποίες οι 14 θέσεις είναι για οχήματα ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.

-Θα γίνουν εκτεταμένες φυτεύσεις.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 28.110.000 ευρώ. Η σύμβαση υπογράφεται στις 19 Ιανουαρίου 2023, θα επιβλέπεται από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η κατασκευή του έργου προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024.