Σάββατο, Ιούλιος 20, 2024
Follow Us
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 21:10

To πιο παράξενο ηλεκτρικό ποδήλατο με τους 330 συνδυασμούς (video)

Πιθανώς να μην υπάρχει πιο πολυδιάστατο e-bike τύπου Moped από το RadRunner 2 της Rad Power, που μπορεί να διαμορφωθεί -αναλόγως των αναγκών- με 330 διαφορετικούς τρόπους.

Αυτό συμβαίνει χάρη σε έναν ατελείωτο κατάλογο από αξεσουάρ της Rad Power, της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρικών ποδηλάτων της Βόρειας Αμερικής -και με παρουσία σε όλη την Ευρώπη-, που εξακολουθεί να βλέπει το ενδιαφέρον για τα Moped ποδήλατα να εκτινάσσεται όλο και ψηλότερα, όπως και για τα e-bikes γενικότερα.

Τα Moped είναι ηλεκτρικά ποδήλατα λίγο διαφορετικής φιλοσοφίας: έχουν μεγαλύτερη και μακρόστενη σέλα ή σχάρα φόρτωσης, επίπεδες επιφάνειες ξεκούρασης των ποδιών, αναρτήσεις, πιο μεγάλα ελαστικά, φώτα και φλας. Στην ουσία είναι απλώς ηλεκτρικά ποδήλατα, με λίγο διαφορετική προσωπικότητα, περισσότερη άνεση, αλλά και μεγαλύτερο βάρος.

Πολλά από τα Moped έχουν ρετρό χαρακτήρα, όπως το περίφημο Eletrakker και το UNI MK. Όμως, το πιο δημοφιλές στη Βόρεια Αμερική είναι πιθανότατα το Rad Power RadRunner 2, κυρίως λόγω της πληθώρας επιλογών που προσφέρει για τη διαμόρφωση ακριβώς στις ανάγκες του αγοραστή του.

Συνολικά, αυτές οι επιλογές είναι 330, και πολλές από αυτές είναι προσαρμοσμένες στη νομοθεσία κάθε χώρας από άποψη ηλεκτρικής υποβοήθησης, ισχύος και ταχύτητας. Ο μακρύς κατάλογος των επιλογών αυτών περιλαμβάνει ένα κουτί αποσκευών ανθεκτικότητας 54 κιλών οξυγονοκολλημένο στο αλουμιμένιο πλαίσιο, πλευρικές μαλακές βαλίτσες χωρητικότητας 56 λίτρων, επιπλέον σέλα για συνεπιβάτη και αφαιρούμενες επενδύσεις στο χώρο των ποδιών.

Το μοτέρ του RadRunner 2 είναι ισχύος 250 W, αλλά η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 25 km/h για λόγους νομιμότητας. Η μπαταρία της Samsung έχει χωρητικότητα 672 Wh, και ως αποτέλεσμα -και αναλόγως του φορτίου- προσφέρει μέχρι 88 χιλιόμετρα αυτονομίας με κάθε φόρτιση. Υπάρχει και σύστημα ασφάλειας των πεντάλ με 12 μανγήτες, καθώς και αισθητήρας της αλυσίδας KMC.

Το εμπρός προβολάκι του RadRunner 2 έχει λαμπτήρες LED, ενώ το πίσω φως διαθέτει φλας και τη λειτουργία να ανάβει όταν ο αναβάτης τραβάει τα φρένα - θέτοντας σε λειτουργία τα δισκόφρενα της Tektro. Δεν υπάρχουν ταχύτητες, κι αυτό ίσως είναι μειονέκτημα, αν και η ηλεκτρική ισχύς βοηθά να ανταπεξέλθει ο αναβάτης στην ανηφόρα που ορθώνεται μπροστά του.

Στη βασική του έκδοση, χωρίς τα αξεσουάρ, το Rad Power RadRunner 2 ζυγίζει 29 κιλά, και μπορεί να το αγοράσει κανείς είτε σε μαύρο χρώμα είτε στο σκούρο πράσινο Forest Green. Η τιμή, πάντα της βασικής έκδοσης, είναι 1.499 ευρώ, στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας για την ευρωπαϊκή αγορά. Εκεί, μπορεί κανείς να προσθέσει στο καλάθι των αγορών του και όποια αξεσουάρ θέλει από την ατελείωτη λίστα των 330.

Πολυμέσα