Σάββατο, Ιούλιος 27, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 14:51

Υποδοχή τιμίας Χειρός Αγ. Μαρίας Μαγδαληνής στη Δοβρά

Το εσπέρας της Κυριακής, 9ης Ιουνίου, στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της αφθάρτου τιμίας Χειρός της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, η οποία θα συνεορτάσει φέτος μαζί με τον Θαυματουργό Άγιο Λουκά.

Την ηγιασμένη χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής μαζί με τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου μετέφεραν από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, όπου φυλάσσονται, ο Ιερομόναχος Γερβάσιος και ο Μοναχός Διονύσιος, κατόπιν ευλογίας του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γέροντος Ελλισαίου.

Μετά την λαμπρή υποδοχή τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και εν συνεχεία με συγκίνηση εψάλη η Ακολουθία των Εγκωμίων του Αγίου Λουκά ενώπιον των χαριτοβρύτων Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του.

Ακολούθησε Ιερά Λιτανεία πέριξ του Ιερού Ναού με τη συμμετοχή της αδελφότητος της Ιεράς Μονής, κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τοπικών πολιτικών αρχών και πλήθος ευσεβών πιστών που κατέκλυσαν ασφυκτικά τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Τη Λιτανεία συνόδευσαν η Φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Βεροίας και μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Βεροίας, ενώ το Ιερό Αναλόγιο διακόνησε ο Αρχιμ. Χερουβείμ Τσίνογλου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, μετά χορού Ιεροψαλτών.

Η άφθαρτη χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής θα παραμείνει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, 12ης Ιουνίου και καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, ενώ ο Ιερός Ναός κατά το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου θα παραμένει ανοιχτός από τις 7:00 π.μ. έως τις 9:00 μ.μ. και θα τίθενται σε προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Μαρίας και του Αγίου Λουκά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων κηρύττοντας τον θείο λόγο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του προς τον Καθηγούμενο και την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Ιεράς μας Μητροπόλεως.