Παρασκευή, Ιούνιος 21, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 22:41

Σεμινάριο Βυζαντινής Μουσικής έγινε με επιτυχία στη Νάουσα

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και ώρα 11:30 π.μ. στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» πραγματοποιήθηκε το πολύ ενδιαφέρον Σεμινάριο Βυζαντινής Μουσικής με τον Λέκτορα κ. Παναγιώτη Δημητριάδη και θέμα: «Χρήση μουσικού οργάνου προς μελέτη, διδασκαλία και εκτέλεση των διαστημάτων της Βυζαντινής Μουσικής  συμφώνα με τις Αποφάσεις και των αυθεντικών πρακτικών της Μουσικής Επιτροπής του Οικουμενικού Πατριαρχείου (1881)».

Στην αρχή ο Διευθυντής του Ωδείου κ. Γεώργιος Ορδουλίδης απηύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του Ωδείου για την συμπλήρωση 10 ετών λειτουργίας του.

Στη συνέχεια ο εισηγητής κ. Παναγιώτης Δημητριάδης προχώρησε στην παρουσίαση του θέματος με χρήση οπτικοακουστικών μέσωνκαι στην αναλυτική περιγραφή του πρωτότυπου μουσικού οργάνου «Κανόνιον» τύπου «synthesizer», το οποίο εκτελεί με μαθηματική ακρίβεια όλα τα μουσικά κείμενα – μαθήματα της Βυζαντινής Μουσικής, τις κλίμακες σε όλα τα γένη (διατονικό, χρωματικό και εναρμόνιο) τις Χρόες, τις υφέσεις και διέσεις, καθώς και οποιεσδήποτε έλξεις ή αλλοιώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις της Επιτροπής.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.