Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 14:57

Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών έγινε στο Γυμνάσιο Τρικάλων από το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας μέσω του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, πραγματοποίησε ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών τη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στο Γυμνάσιο Τρικάλων της Δημοτικής Ενότητας Πλατέος.

Η επιμόρφωση, πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του Σχολείου εντάσσεται στις δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης της σχολικής κοινότητας του “Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά” με θέμα : “Σχολική Διαρροή και άτακτη φοίτηση στη Κοινότητα των Ρομά”.

Αφορούσε στην παρουσίαση των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών της ομάδας, των ζητημάτων σχολικής διαρροής και άτακτης φοίτησης των μαθητών καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινόμενου, μέσω ενός ολοκληρωμένου πλέγματος παροχής κοινωνικών υπηρεσιών του Παραρτήματος Ρομά του Δήμου Αλεξάνδρειας ως προς τη σχολική φοίτηση και την κοινωνική ένταξη.

Για το θέμα εισηγήθηκαν η Κοινωνική Λειτουργός- Συντονίστρια κα Ζεϊμπεκίδου Χριστίνα, η Ψυχολόγος κα Τασσιοπούλου Μαρία και η Διαμεσολαβήτρια του Κέντρου κα Μπουκλά Θωμαή.

Υπενθυμίζεται πως το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», άξονας προτεραιότητας 9Β:«Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.