Τετάρτη, Μαϊος 15, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 22:01

Ο Ρότσα βλέπει τη Βέροια ως πρωταγωνίστρια

Όπως σας είπα και την προηγούμενη βδομάδα, αισιόδοξη αύρα αφήνουν οι εμφανίσεις της Βέροιας. Και αυτό φάνηκε και σε επίσημο αγώνα, όπως αυτός για τον θεσμό του κυπέλλου το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα με ον Θεσπρωτό.

Η «βασίλισσα του βορρά» έκανε μια καλή εμφάνιση, με μεγάλη αγωνιστικότητα των ποδοσφαιριστών της για 95 λεπτά και για να είμαι δίκαιος με ένα άριστο κοουτσάρισμα από τον προπονητή Κώστα Ανυφαντάκη.

Γιατί πέρα από την καθημερινή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις, ο «κρητικός» έδειξε ότι διαβάζει κάθε λεπτό του παιχνιδιού. Ξέρει να …ανακατώνει την τράπουλα και πότε θα βγάλει τον …άσσο από το μανίκι!!!

Όπως για το συγκεκριμένο θέμα, ας μην μπω σε λεπτομέρειες και μένω σ΄ αυτό που φαίνεται στο γήπεδο!!!

 

Φυσικά με τη νίκη-πρόκριση, η Βέροια βγαίνει ωφελημένη ή αν θέλετε προσδοκά οφέλη. Και ψυχικά και υλικά. Αφενός δηλώνει παρούσα στον θεσμό, κάτι που στέλνει «μήνυμα» σε «κάποιους» ότι δεν …διαλύετε. Αφετέρου προσδοκά μια «καλή» κλήρωση που θα φέρει έσοδα στα ταμεία της. Από τη επόμενη φάση (5η), στον θεσμό μπαίνουν και οι ομάδες της Superleague1 (εκτός από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη και ΠΑΟ). Άρα δεν θα ήταν άσχημη, για τα «ταμεία» μια κλήρωση με την ΑΕΚ στη Βέροια!!!

 

Αλλά και να μην βγάλει ο «γούρλουλας» την ΑΕΚ ως επόμενο αντίπαλο της «βασίλισσας», ας είναι μια ομάδα στα μέτρα της Βέροιας ώστε να διεκδικήσει επάξια την πρόκριση στην επόμενη φάση (6η), όπου θα συμμετέχουν και λιγότερες ομάδες και θα πάρουν μέρος οι τέσσερις «ευρωπαίοι».

Άλλωστε η διοίκηση και ο προπονητής έχουν δηλώσει ότι για τη Βέροια δεν είναι αδιάφορος ο θεσμός του κυπέλλου.

 

Η προχθεσινή αναμέτρηση της Βέροιας με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα, ήταν ένα σοβαρό τεστ που θα έδειχνε αν η Βέροια μπορεί να λογίζεται ως μια …μικρομεσαία ομάδα, ή μία από αυτές για το γκρουπ της πρώτης πεντάδας και εξάδας.

Σε νορμάλ συνθήκες, η «βασίλισσα» θα είναι μια ομάδα που θα διεκδικήσει μια θέση στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Θα δείτε στην πορεία ότι από τα λεγόμενα φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης, η Βέροια μόνο σε κάποιες ελάχιστες λεπτομέρειες μπορεί να υστερεί. Όμως υπάρχει και ο Γενάρης όπου μπορούν να γίνουν οι δύο τρεις διορθωτικές κινήσεις και ανάλογα με την εικόνα που θα έχει διαμορφωθεί μέχρι τότε, όχι μόνο από πλευράς Βέροιας, αλλά και των «φαβορί».

 

Τυχαίο είναι που ένας έμπειρος, σοβαρός και γνώστης του ποδοσφαίρου, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα αναφερόμενος στη σημερινή Βέροια είπε ότι μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα; Μπορεί να μην διαθέτει το εντυπωσιακό ρόστερ της περσινής σεζόν, ωστόσο έχει πολύ μεγαλύτερη αγωνιστικότητα απ΄ ότι πέρσι.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι λίγα δευτερόλεπτα μετά το πρώτο cooling break (ενός λεπτού διακοπή για να δροσιστούν οι παίκτες). Όπως βλέπετε στην επάνω φωτογραφία, ο πάγκος του Θεσπρωτού είναι γεμάτος από πεταγμένα μπουκάλια νερού.

Αντίθετα μπροστά από τον πάγκο της Βέροιας, την ίδια χρονική στιγμή, δεν υπάρχει ούτε ένα πεταγμένο μπουκάλι νερό. Αυτό δείχνει μια τάξη που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα. Οι φροντιστές της βεροιώτικης ομάδας μόλις οι παίκτες ήπιαν το νερό τους, μάζεψαν όλα τα μπουκάλια, όμορφα και νοικοκυρεμένα!!!       

 

Όπως ανακοινώθηκε από την Διοικητική Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΟΧΕ η γυναικεία ομάδα του Φίλιππου Βέροιας παραιτήθηκε και από τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών με αντίπαλο τον Ορφέα Σουρωτής.

Ως εκ τούτου ο Φίλιππος Βέροιας καταλαμβάνει την 10η και τελευταία θέση της κατηγορίας και υποβιβάζεται στην Α2 Γυναικών.

Αντίθετα η ανδρική ομάδα στην πρεμιέρα του Σαββάτου για την Α2 κατηγορία, έκανε την εμφάνισή του στο κλειστό του Κιλκίς όπου έχασε εύκολα από τον τοπικό ΓΑΣ με σκορ 30-17. Ωστόσο οι συνθήκες που υπάρχουν στο συγκεκριμένο τμήμα, είναι πολύ δύσκολες, και είναι αβέβαιο το μέλλον της ομάδας στο πρωτάθλημα.  Ακόμα και για την περεταίρω συμμετοχή του. Δυστυχώς ο «βασιλιάς» έχασε τον δρόμο του… 

Το "Κοκτέιλ" δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κερκιδα" της Δευτέρας