Τρίτη, Μαϊος 14, 2024
Follow Us
Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 22:02

Πρώτες εντυπώσεις: "Βασίλισσα" να την χαίρεσε!!!

Αισιόδοξη αύρα αφήνουν οι μέχρι τώρα αγωνιστικές εμφανίσεις της Βέροιας. Τόσο στα φιλικά προετοιμασίας (εξαιρουμένου αυτού με τον Σβορώνο, όσο και στο επίσημο ματς για τον θεσμό του κυπέλλου με τα Χανιά.

Η νίκη-πρόκριση στο κύπελλο, κατ΄ εμέ αξιολογείται σε δεύτερη μοίρα. Όχι πως αντιμετωπίζω αδιάφορα τον συγκεκριμένο θεσμό, αλλά περισσότερο με ενδιαφέρουν άλλα στοιχεία που παρουσιάζει η ομάδα. Άλλωστε πως μπορείς να στέκεσαι αδιάφορα σε έναν θεσμό, από την στιγμή που με μία ακόμη πρόκριση (το Σάββατο με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα, στην επόμενη φάση μπαίνουν στην κληρωτίδα και ομάδες της Superleague1. Και ποτέ δεν ξέρεις τι θα βγάλει η κληρωτίδα. Μπορεί η «βασίλισσα» να κάνει και το επόμενο βήμα, ώστε στην συνέχεια να έχει ελπίδες να κληρωθεί με μια ομάδα από τις big«5».

Αυτό σημαίνει πως μπορούν να μπουν τα ταμεία της ΠΑΕ Βέροια κάποιες χιλιάδες ευρώ, που τόσο πολύ έχει ανάγκη, όχι για να επιβιώσει, αλλά για να σχεδιάσει το επόμενο βήμα. Και θα σας εξηγήσω στην συνέχεια.

 

Εκείνο που περισσότερο με ικανοποίησε, ήταν θα αγωνιστικά στοιχεία που είδαμε όσοι βρεθήκαμε στην αναμέτρηση με τα Χανιά. Μια ομάδα που διαθέτει αυτοματισμούς, με γρήγορες εναλλαγές και μεγάλη μαχητικότητα. Επίσης στα αξιοσημείωτα είναι και το κοουτσάρισμα από τον Κώστα Ανυφαντάκη. Σε όλη την διάρκεια του αγώνα βρίσκονταν σε αναζήτηση εσωτερικών αλλαγών, τόσο σε επίπεδο θέσεων παικτών, όσο και σε λογική ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Είδαμε μια ομάδα που παίζει πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο απ΄ ότι η περσινή, με μεγαλύτερη ταχύτητα και την λεγόμενη «κάθετη» πάσα. Αντίθετα η περσινή ομάδα είχε πιο μονότονο τρόπο ανάπτυξης από τα πλάγια.

 

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν μπαίνω στην λογική σύγκρισης με την έννοια ότι αυτός είναι ο καλύτερος και ο άλλος ο χειρότερος. Απλά αναφέρομε στην αγωνιστική «φιλοσοφία» του χθες και του σήμερα. Πέρσι υπήρχε η εμπειρία που προσέδιδε μια ασφάλεια, ενώ φέτος δεν υπάρχει αυτή, λόγω έλλειψης εμπειρίας η οποία γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί με την αγωνιστικότητα. Το «τρέξιμο» που λέμε αλλιώς.

 

Σίγουρα η σημερινή Βέροια έχει και αδυναμίες σε κάποιες θέσεις που ελπίζουμε σμε την δουλειά να βελτιωθούν και να γίνει πιο αποτελεσματική και στο επιθετικό και στο ανασταλτικό κομμάτι. Να αποφεύγονται σοβαρά λάθη που μπορεί να στοιχίζουν στο τελικό αποτέλεσμα.     

Όμως απαίτηση της διοίκησης, και πολύ καλά κάνει, είναι να σταματήσει η μεταγραφολογία. Η ομάδα θα πορευτεί με το υλικό που διαθέτει και στις μεταγραφές του Γενάρη θα γίνουν οι όποιες διορθωτικές κινήσεις απαιτούνται και ανάλογα με τη βαθμολογική θέση που θα κατέχει η ομάδα.

 

Στο σημείο αυτή επανέρχομαι στο θέμα της πρόκρισης στις επόμενες δύο φάσεις του κυπέλλου. Στο σημείο που σας ανέφερα ότι μπορούν να μπουν λεφτά στα ταμεία. Αν εισρεύσουν, εκτός προϋπολογισμού, χρήματα, τότε και οι επιλογές της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου, θα είναι πολύ διαφορετικές. Ειδικά αν η «βασίλισσα» βρίσκεται ενός της πεντάδας και με μικρή διαφορά από τις άλλες τέσσερις, τότε γιατί όχι να μην «βλέπει» και πιο ψηλά. Αυτό όμως απαιτεί και απόκτηση τριών, τεσσάρων παικτών που θα κάνουν την διαφορά…

 

Θα μου πείτε πως πολύ προτρέχω. Προφανώς να εκφράζομαι παρορμητικά, λόγω των καλών μέχρι στιγμής εμφανίσεων της ομάδας, και γι αυτό τον λόγο να έχετε δίκιο. Θα μου πείτε «για δες και την αντίθετη περίπτωση η ομάδα να βρίσκεται σε επικίνδυνη βαθμολογική θέση;».

Φυσικά και ισχύει κι αυτό το σενάριο. Η μπάλα έκανε μουγκό να μιλήσει. Τίποτα το σίγουρο. Μπορεί από ατυχία, μπορεί από διαιτησία, μπορεί από προπονητικά και διοικητικά λάθη, μια ομάδα να αντιμετωπίσει αγωνιστικά προβλήματα.

Θέλω να πιστεύω όμως πως η διοίκηση έχουν την ωριμότητα να ελαχιστοποιήσουν τα όποια λάθη, αρκεί να υπάρχει και η στήριξη από τον κόσμο, τους απλούς φιλάθλους. Γιατί η φετινή Βέροια και η προσπάθεια που γίνεται, βασίζεται πάνω στους απλούς φιλάθλους και στους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής της Βέροιας. Απλά η διοίκηση θα φανεί κατά πόσο θα κάνει καλή διαχείριση αυτής της εμπιστοσύνης.

 

Για να ξεκαθαρίσω ένα θέμα. Η διοίκηση ποτέ δεν είπε ότι η Βέροια πάει για πρωτάθλημα. Γι αυτό που μίλησε, είναι μια αξιοπρεπή πορεία, για μια θέση στον βαθμολογικό πίνακα όσο γίνεται πιο ψηλά.

Το διευκρινίζω αυτό, γιατί κάποιοι τις δικές μου εκτιμήσεις και σχολιασμούς, μπορεί να τις θεωρήσουν ότι αποτελούν και επίσημες απόψεις της διοίκησης.

 

Λυπηρό, πολύ λυπηρό. Η ανδρική ομάδα χάντμπολ του Φιλίππου Βέροιας πέρσι υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ένδοξη από την Α1 κατηγορία. Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, αποτελεί ερωτηματικό αν θα πάρει μέρος και στην Α2 κατηγορία που ξεκινάει την ερχόμενη Κυριακή και σύμφωνα με το πρόγραμμα η βεροιώτικη ομάδα πρέπει να αγωνιστεί στο Κιλκίς.

Κι όμως γι αυτήν την κατρακύλα της ιστορικής ομάδας σε πανελλήνιο επίπεδο, κάποιοι παραμένουν «γαντζωμένοι» στις θέσεις τους.

«Το Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας