Κυριακή, Απρίλιος 28, 2024
Follow Us
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 13:32

Να δοθεί άμεσα λύση πριν προκληθούν δυσάρεστα περιστατικά

Την προηγούμενη Κυριακή, αλλά και μέχρι να δοθεί μια αποτελεσματική λύση, δημιουργήθηκε ένα σοβαρό και επικίνδυνο πρόβλημα με την στάθμευση των αυτοκινήτων μπροστά στο νέο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών στη Βεργίνα.

Μετά την ραγδαία αύξηση της επισκεψιμότητας που υπάρχει, βασικά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ο χώρος πάρκινγκ που υπάρχει 200 μέτρα από κτίριο του Μουσείου, είναι αρκετά μεγάλος και  επαρκεί για να φιλοξενήσει εκατοντάδες αυτοκίνητα. Όμως οι οδηγοί παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους πάνω στον δρόμο Βέροια-Μελίκη (όπως βλέπετε και στην φωτογραφία μας), δημιουργώντας μεγάλους κινδύνους για να σημειωθεί κάποιο τροχαίο μεταξύ διερχόμενων αυτοκινήτων, αλλά και παράσυρσης πεζών αφού κινούνται πάνω στον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Πρέπει οι αρμόδιες αρχές να δώσουν μια λύση πριν είναι αργά. Χρειάζεται μεγαλύτερη αστυνόμευση και όπως μας είπαν κάτοικοι της Βεργίνας, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες θα πρέπει να υπάρχει τροχονόμος για αρκετές ώρες για να αποτρέπουν τους οδηγούς να παρκάρουν πάνω στον δρόμο, αλλά και να τους καθοδηγούν. Γιατί είναι βέβαιο πως με τις σημερινές συνθήκες θα προκύψουν στο μέλλον δυσάρεστα περιστατικά.