Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 13:55

Δράση για ωφελούμενα παιδιά του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Βέροιας

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βέροιας στο πλαίσιο της πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βέροιας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», πραγματοποίησαν δράση εν όψει του εορτασμού της Παγκόσμιας  Ημέρας Υγείας, με αποδέκτες ωφελούμενα παιδιά του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου.

Ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Υγείας – Εθελοντισμού κ. Γεωργία Μπατσαρά, τα Στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου ευχαριστούν θερμά τον Παιδίατρο Ευστάθιο Κουτσογιάννη, τον οποίο επισκέφθηκαν δωρεάν στο ιατρείο του (Αγίου Αντωνίου 1) είκοσι (20) ωφελούμενα παιδιά των παραπάνω δομών. Η επίσκεψη αφορούσε στην κλινική εξέταση, έλεγχο εμβολιασμών, καθώς και εμβολιασμούς όπου ήταν απαραίτητο.

Οι δράσεις που πραγματοποιούν οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Βέροιας έχουν ως στόχο τη συμπαράσταση σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, των οποίων η στήριξη γίνεται εφικτή χάρη σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και σωματεία που παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους. Κάθε πράξη προσφοράς είναι ακόμα ένα «λιθαράκι» για το «χτίσιμο» υγιούς και ενωμένης κοινωνίας, μέσα στην οποία οι άνθρωποι θα νιώθουν ασφάλεια.

Η αφορμή για την παραπάνω δράση, όπως προαναφέρθηκε είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο.

Η 7η Απριλίου (1948) είναι η ημερομηνία «γέννησης» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα Υγείας.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο στεγάζονται στην οδό Σταδίου 51 (απέναντι από το γήπεδο).

Για οποιαδήποτε πληροφορία  θα μας βρείτε στα τηλέφωνα:

Κοινωνικό Παντοπωλείο: 2331353824, 2331353811.

Κοινωνικό Φαρμακείο: 2331353822