Κυριακή, Μαϊος 19, 2024
Follow Us
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2022 21:11

Ο Νικόλας Καρανικόλας για 3-5 Πηγάδια, Ξενοδοχείο "Βέρμιο", Σχολή Αριστοτέλους και Σχολή Αστυνομίας

Ειδήσεις αλλά και την αποκάλυψη μεγάλων στόχων περιλάμβανε η σημερινή συνάντηση του Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα και δημοσιογράφων της Ημαθίας. Σε μια ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα ο Δήμαρχος Νάουσας στάθηκε σε τρία σημαντικά θέματα που αφορούν τον Δήμο. Κι αυτά έχουν να κάνουν με το Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια, το ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαο και της Σχολή Αριστοτέλους, ενώ στο ουζερί «+ουσία» όπου έγινε η συνάντηση ειπώθηκαν κι άλλα που έχουν σχέση με τον κάθετο άξονα, την Σχολή Αστυνομίας και τις εθνικές και δημοτικές εκλογές.

Τα 3-5 Πηγάδια «τεσσάρων εποχών»

Ο Νικόλας Καρανικόλας αναφερόμενος στα 3-5 Πηγάδια, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την πορεία της σύμβασης με τους ιδιώτες που ανέλαβαν με μηνιαίο μίσθωμα την μακροχρόνια διαχείριση του Κέντρου.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Νάουσας ένα τεράστιο πρόβλημα που στεκόταν εμπόδιο στην ανάπτυξη των 3-5 Πηγαδιών, ήταν η οριοθέτηση και η νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων. Έτσι με την μίσθωση που έγινε και όχι την παραχώρηση, καθώς και την ξεκάθαρη ιδιοκτησία του κέντρου από τον Δήμο Νάουσας, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για κρατική χρηματοδότηση. Μάλιστα αποκάλυψε ότι πριν αρκετούς μήνες είχε την διαβεβαίωση από τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για χρηματοδότηση ύψους 10 εκ. ευρώ, η οποία μετά από πιέσεις αυτή η δέσμευση ανήλθε στο ποσό των 24 εκ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι με τα χρήματα αυτά και παράλληλα με τις επενδύσεις που κάνουν αυτήν την περίοδο οι μισθωτές, το Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια θα μετατραπεί σε χώρο προσέλκυσης επισκεπτών ολόκληρης της χρονιάς και όχι μόνο για τον χειμώνα.       

ους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης δεξιώθηκε ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου. Ήταν μια συνάντηση που έβγαλε και πολλές ειδήσεις για τον δήμο Νάουσας.

Για το Χιονοδρομικό Κέντρο ο Νικόλας Καρανικόλας αναφέρθηκε και σε επιμέρους ζητήματα, όπως το ποσό της μίσθωσης το οποίο χαρακτήρισε ως δίκαιο καθώς πέρα από το μίσθωμα οι ιδιώτες ανέλαβαν και την βελτίωση των εγκαταστάσεων όπως είναι το σαλέ.

 

Αυθαίρετο το ξενοδοχείο στον Αγ. Νικόλαο, αν δεν…

Για το θέμα του ξενοδοχείου του Αγίου Νικολάου το οποίο εδώ και λίγα χρόνια είναι κλειστό, είπε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί το κτίσμα είναι αυθαίρετο, σύμφωνα με τους δασικούς χάρτες. Έτσι εδώ και μήνες γίνονται προσπάθειες νομιμοποίησής του με τον αποχαρακτηρισμό του ως δασικό.

Επίσης ανέφερε ότι αν το κτίριο του ξενοδοχείου είχε δηλωθεί από το 2017, σήμερα δεν θα υπήρχε αυτού του μεγέθους πρόβλημα νομιμοποίησης του. Πάντως εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά έτσι ώστε στην συνέχεια να παραχωρηθεί από την Δημοτική Επιχείρηση στον Δήμο Νάουσας. Ο Δήμαρχος Νάουσας προσδιόρισε τον μήνα Γενάρη ως χρόνο που θα φανούν τα αποτελέσματα των αντιρρήσεων που κατέθεσε.  

 

Μεγάλα σχέδια για την Σχολή Αριστοτέλη

Για το θέμα της Σχολής Αριστοτέλη, ο Νικόλας Καρανικόλας αναφέρθηκε στον μεγάλο στόχο της περεταίρω ανάπτυξής της σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ημαθίας. Ως πρώτος στόχος είναι η ανάπτυξη μιας βιβλιοθήκης με όλα όσα έχουν γραφτεί για τον Αριστοτέλη, ενώ το μεγαλόπνοο σχέδιο είναι η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου κτιρίου που θα έχει βάση την τεχνητή νοημοσύνη με διαδραστικό χαρακτήρα που θα προσφέρει στον επισκέπτη έναν «ταξίδι» στον χωροχρόνο του Αριστοτέλη. Μάλιστα παρουσίασε σε ηλεκτρονική μορφή την μακέτα του κτιρίου την οποία εκπόνησε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ για την χρηματοδότησή του θα διεκδικηθούν χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

 

Θα επαναλειτουργήσει η Σχολή Αστυνομίας

Πολύ κοντά στην επαναλειτουργία της Σχολής Αστυνομίας στη Νάουσα βρίσκεται η υπόθεση. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, μετά από συναντήσεις και πιέσεις που άσκησε στα επιτελεία της Αστυνομίας και στα αρμόδια υπουργεία απέσπασε την θετική εισήγηση και μάλιστα ο στόχος είναι ν ανακοινωθεί άμεσα η επαναλειτουργία της ώστε να μπει και στο επόμενο μηχανογραφικό για τους υποψήφιους φοιτητές.

Επίσης ανέφερε ο Νικόλας Καρανικόλας πως η Σχολή Αστυνομίας Νάουσας θα έχει δυναμικό 250 φοιτητών οι οποίοι θα δηλώσουν πνοή και ζωντάνια στην οικονομία της Νάουσας.

Τέλος ο Δήμαρχος Νάουσας σε εκτός …πρωτοκόλλου συζήτηση ανέφερε ότι δεν τον ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή και τον ενδιαφέρει μόνο η πολύ δουλειά που έχει να κάνει στον Δήμο Νάουσας. Μάλιστα εκτίμησε ότι θα υπάρχουν τέσσερις συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν τον Δήμο Νάουσας και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μπορεί να εκλεγεί κι από την πρώτη Κυριακή.

Ολοκληρώνοντας την συνάντηση ο Νικόλας Καρανικόλας ζήτησε από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους να κάνουν εκτιμήσεις-προβλέψεις για τις βουλευτικές εκλογές και τις θέσεις κατάταξης των υποψηφίων βουλευτών των τριών μεγαλύτερων κομμάτων, ενώ δεν έκρυψε και την ενόχλησή του για τυχόν «εμπόδια» με ασφαλιστικά μέτρα που μπορεί να βάλει ο Δήμος Βέροιας για το «κούμπωμα» του κάθετου άξονα στη Μέση που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίησή του.

«Υπήρξε παρέμβαση με επιχείρημα ότι το τμήμα Πατρίδα - Βέροια για να «κουμπώσει» στην Μέση, θα περάσει μέσα από γη υψηλής παραγωγικότητας και γι αυτό τον λόγο θα πρέπει να γίνει άλλη χάραξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Νάουσας στοχοποιώντας τον Δήμο Βέροιας.