Παρασκευή, Μαϊος 17, 2024
Follow Us
Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 22:12

Λουκέτο «βόμβα» για τη Νηματουργία «Βαρβαρέσος» στη Νάουσα

Με άσχημα νέα για τους εργαζόμενους σε ένα ιστορικό εργοστάσιο στη βόρεια Ελλάδα, ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς ενημερώθηκαν πως κλείνει, καθώς ο επενδυτής που το αγόραζε αποσύρει το ενδιαφέρον του. Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Νηματουργίας «Βαρβαρέσος» στη Νάουσας ενημερώθηκαν χθες από την εργοδοσία, πως αυτό σταματά την παραγωγή και κλείνει άμεσα.

Όπως αναφέρει το foninaousis, η κα. Αναστάσια Βαρβαρέσου ενημέρωσε τους εργαζόμενους και το Σωματείο τους, ότι σταματάει η παραγωγή και τους ζήτησε όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Κουτσουπιάς, να υπογράψουν την απόλυσή τους.

Το σωματείο ωστόσο αρνήθηκε να υπογράψουν απόλυση οι εργαζόμενοι έχοντας προγραμματίσει και για τις δυσμενείς εξελίξεις και τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων σήμερα Μ. Τρίτη έκτακτη γενική συνέλευση στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας

Το Σωματείο Εργαζομένων στη Νηματουργία «Βαρβαρέσος», κάνει λόγω για ασάφειες της εργοδοσίας που ενώ από τη μία ανακοινώνει ότι κλείνει το εργοστάσιο και καλεί τους εργαζόμενους να υπογράψουν τις απολύσεις τους, την ίδια ώρα δεν διευκρινίζει ξεκάθαρα αν το εργοστάσιο θα κλείσει η όχι και πότε.

«Η κίνηση της εργοδοσίας προκαλεί πολλά ερωτήματα για τα δικαιώματα και το μέλλον των εργαζομένων», σημειώνει, προσθέτοντας: «Ύστερα από τόση κοροϊδία και κάλπικες υποσχέσεις, τόσα χρόνια απληρωσιάς οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί κανένα μας δικαίωμα, τη στιγμή μάλιστα η εργοδοσία χρωστάει στους συναδέλφους μας δεδουλευμένα δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Όλη αυτή η κατάσταση που έχει μαραζώσει τη πόλη μας και το κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας έχει ως αιτία αυτή την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται οι επιχειρηματίες, οι κυβερνήσεις τους και οι ενώσεις τους όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που τόσα χρόνια μας πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και έχουν ρίξει τους συναδέλφους μας στην ανεργία.

Μπροστά στα κέρδη τους δεν λογαριάζουν τις ζωές μας. Με τον δικό μας αγώνα θα επιβάλλουμε το δίκιο μας».

Η Νηματουργία Βαρβαρέσος αποτελεί την τελευταία μεγάλη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας στην Ημαθία, με πάνω από 130 εργαζομένους, οι οποίοι βρίσκονται λίγες ημέρες πριν το Πάσχα, στον αέρα.