Δευτέρα, Μαϊος 27, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 09:44

Υπογράφηκε η σύμβαση για την τεχνητή χιόνωση στο Χιονοδρομικό του Σελίου

Στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου εγκατάστασηςτου Συστήματος Τεχνητής Χιόνωσης στο Ε.Χ.Κ Σελίου, υπέγραψαν ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, με τον Πρόεδρο του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου, Γιώργο Μιχαλιά

Ήδη έχει κατατεθεί από το Ε.Χ.Κ. στο Υπουργείο Τουρισμού πρόταση χρηματοδότησης στο πλαίσιο αναβάθμισης των χιονοδρομικών κέντρων της χώρας και ο Δήμος Βέροιας διαθέτει την αναγκαία επάρκεια της τεχνικής του υπηρεσίας προς την κατεύθυνση αυτή.

Το σύστημα τεχνητής χιόνωσης που θα εγκατασταθεί στο Ε.Χ.ΚΣελίου θα έχει τη δυνατότητα να παράγει χιόνι χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών, εκμεταλλευόμενο τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο χιονοδρομικό κέντρο κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Για τις ανάγκες τροφοδοσίας του συστήματος με νερό θα κατασκευαστεί ταμιευτήρας 45.000 κμ στην περιοχή Αρσούμπασι. Ο ταμιευτήρας θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για τις ανάγκες πυρόσβεσης.

Το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί πλήρως αυτόματα και απομακρυσμένα. 

«Πρόκειται για ένα κορυφαίο έργο στο οποίο συμβάλλει ο Δήμος με τη διάθεση ανθρώπινου δυναμικού και τεχνογνωσίας για την ολοκλήρωσή του. Με το σύστημα τεχνητής χιόνωσης, το οποίο θα καλύπτει πίστες όλων των επιπέδων χιονοδρόμων, επιμηκύνεται η περίοδος λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου και η προσέλευση επισκεπτών σε όλη την περιοχή του Δήμου Βέροιας»δηλώνει ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.