Σάββατο, Απρίλιος 27, 2024
Follow Us
Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024 11:03

Δυο νεαρές βεροιώτισσες ονομάστηκαν «Πρόσκοποι Έθνους»

Το 3ο Σ/Π Βέροιας συγχαίρουμε την ΑΝΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ και την ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ για την ονομασία τους ως Προσκοποι Έθνους , οι οποίες έχουν αποδείξει ότι είναι άξιες συνεχιστές των αρχών και των αξιών του προσκοπισμού!! Σε έναν κόσμο που συνεχώς εξελίσσεται, τα κορίτσια αυτά με το ανήσυχο πνεύμα τους, με την ευαισθησία αλλά  και με αντίληψη για τα δρώμενα που συμβαίνουν γύρω τους, με κατεύθυνση , πορεία και στόχο μπορούν να καταφέρουν ότι επιθυμούν και να γίνουν ο φάρος και για άλλους προσκόπους!!

Η μοναδική Αναγνώριση Προόδου που υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Έφορο του Σ.Ε.Π. και απονέμεται στον Ανιχνευτή ιδιοχείρως από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε Ειδική Τελετή είναι του Προσκόπου του Έθνους.                          

Πριν το 1967 ονομάζετο πτυχίο Πρόσκοπου Βασιλέως και απονέμετο από τον Βασιλιά σε περίλαμπρη Προσκοπική γιορτή.

Η απόκτηση του διακριτικού του Προσκόπου του Έθνους για κάθε Ανιχνευτή αποτελεί το επιστέγασμα της Προσκοπικής του Προόδου και Αναγνώριση της προσπάθειας που κατέβαλε.                                                                                                               Αυτός είναι ο λόγος που το διακριτικό του Προσκόπου του Έθνους φέρεται δια βίου στην Προσκοπική Στολή όπως και η Υπόσχεση.

H ολοκλήρωση της προσπάθειας κάθε Ανιχνευτή είναι η ονομασία του ως Προσκόπου του Eθνους, που σηματοδοτεί τη μετάβαση του από την ηλικία της ξέγνοιαστης διασκέδασης στη φάση των μεγάλων αποφάσεων για το μέλλον και της ανάληψης ευθυνών ζωής.

Ο  Πρόσκοπος Έθνους είναι έτοιμος και πρόθυμος να ενταχθεί στην κοινωνία με τις ανάλογες ευθύνες και αποφάσεις.

Kάθε νέος/νέα που θα ονομαστεί Πρόσκοπος Eθνους  έχει αποδείξει στην πράξη ότι έχει αναπτύξει ικανότητες και συμπεριφορές που θα του επιτρέψουν να ξεχωρίσει ως πολύτιμη μονάδα στην κοινωνία τού αύριο.

Το έτος 2020 συμπληρώθηκαν 110 χρόνια από τότε που ο Προσκοπισμός επίσημα εδραιώθηκε στη χώρα μας ως νέα εξωσχολική μέθοδος αγωγής των νέων. Ο Προσκοπισμός είναι μια παγκόσμια κίνηση για νέους, με ρίζες στις αρχαίες ελληνικές παιδαγωγικές και φιλοσοφικές απόψεις, με σύγχρονο οικολογικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Η προσφορά στον συνάνθρωπο και στην κοινωνία συνάδει απόλυτα με την συνεχή ατομική βελτίωση του ατόμου.

Η Αρχηγός  του 3ου Σ/Π  Βέροιας

Μαρία Γκασνάκη