Παρασκευή, Μαϊος 03, 2024
Follow Us
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 20:59

Θεόφιλος Κορωνάς: Να ακυρωθεί η αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Την ακύρωση της αυριανής (Τετάρτη) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, ζητά ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ αλλάΖΟΥΜΕ» κ. Θεόφιλος Κορωνάς.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Άρη Λαζαρίδη, στην αυριανή συνεδρίαση δεν πρέπει να συζητηθεί το θέμα των αυξήσεων των δημοτικών τελών, από ένα Δημοτικό Συμβούλιο του οποίο η σημερινή σύνθεσή του δεν θα υφίσταται σε έντεκα μέρες.

Το πλήρες κείμενο της αίτησης του Θεόφιλου Κορωνά αναφέρει:

Αύριο Τέταρτη 20.12.2023, πέντε ημέρες πριν τα Χριστούγεννα κι ενώ οι περισσότεροι ήδη βρίσκονται σε εορταστική διάθεση, ενόψει των Αγίων ημερών που έρχονται, το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας του οποίου η θητεία τελειώνει σε έντεκα ημέρες από σήμερα, με  την υπ’ αρ. 40 πρόσκληση που υπογράφεται εσείς ο ίδιος, συνεδριάζει με θέμα την εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δ. Βέροιας, για αύξηση των δημοτικών τελών στον Δήμο Βέροιας.

Ενώ λοιπόν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, την προηγούμενη εβδομάδα στις 11.12.2023, οι ανυποψίαστοι δημοτικοί σύμβουλοι, που επέλεξαν συνειδητά να μην θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές του Οκτώβρη που μας πέρασε, αποχαιρετούσαν τους συναδέλφους τους δημοτικούς συμβούλους, καλούνται αιφνιδιαστικά στο παρά πέντε,  για να λάβουν μέρος,  αύριο σε μια συνεδρίαση που έχει ως θέμα την αύξηση των δημοτικών τελών στον Δήμο Βέροιας.  

Αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις χθες έγινε η ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβούλων και των συμβούλων των κοινοτήτων του Δήμου Βέροιας, είναι υποκριτικό και άκαιρο να καλούνται οι απερχόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι, να πάρουν μια τέτοια απόφαση που  όμοια της δεν πάρθηκε είκοσι χρόνια τώρα.

Επειδή το θέμα των δημοτικών τελών είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό, αφορά δε το 2024 και όχι το 2023, για τον λόγο αυτό και μόνο   επιβάλλεται ηθικά, να συζητηθεί από το καινούριο δημοτικό συμβούλιο (2024 -2029) και όχι από αυτό, του οποίου η θητεία λήγει την 31.12.2023.

- Επειδή δεν υπάρχει θέμα νομιμότητας, εάν  η συζήτηση επί του θέματος γίνει στις αρχές του 2024.

- Επειδή η πρόταση του συνδυασμού μας αιτιολογημένα, είναι η μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού με την δημιουργία μειωμένου τιμολογίου για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τον εμπορικό και επιχειρηματικό κλάδο του δήμου Βέροιας.

ΖΗΤΩ από εσάς κε Πρόεδρε την ακύρωση της με αρ. 40/2023 πρόσκλησης σας και την ματαίωση της αυριανής συζήτησης ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας των θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση.

Με τιμή

Θεόφιλος Κορωνάς

Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας

Επικεφαλής της δημοτικής  ομάδας «ΝΈΑ ΕΠΟΧΗ αλλάΖΟΥΜΕ»