Δευτέρα, Μαϊος 06, 2024
Follow Us
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 15:20

Κορυφαίοι προορισμοί για διακοπές στις Κυκλάδες

Εκατομμύρια τουριστών ξεκινούν τον προγραμματισμό των καλοκαιρινών διακοπών τους έχοντας ως προτεραιότητα τα ελληνικά νησιά. Το Αιγαίο βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για Έλληνες και ξένους τουρίστες χάρη στα κοσμοπολίτικα νησιά και τις πανέμορφες παραλίες του. Μύκονος, Πάρος και Σαντορίνη συγκαταλέγονται στους κορυφαίους προορισμούς ωστόσο πολλά ακόμα μικρότερα νησιά προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες για χαλάρωση και διασκέδαση. Από τις υποδομές στα ξενοδοχεία Ορνός Μυκόνου μέχρι τα γραφικά σοκάκια στα νησιά των Κυκλάδων είναι και φέτος έτοιμα να υποδεχτούν σημαντικό αριθμό τουριστών. Ας δούμε ποια από αυτά μπορεί να εξελιχθούν σε μικρούς παράδεισους στο κέντρο του Αιγαίου πελάγους φέτος το καλοκαίρι.

 

Μύκονος

Το νησί των ανέμων δεσπόζει στις επιλογές των celebritiesπου καταφθάνουν από κάθε σημείο του πλανήτη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ένα κοσμοπολίτικο νησί που προσφέρει ανέσεις για κάθε τσέπη. Από υπερπολυτελή καταλύματα μέχρι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια για πιο οικονομικές διακοπές και από ξέφρενα πάρτι μέχρι ήρεμες παραλίες για τη χαλάρωσή σας. Στα σοκάκια της Μυκόνου θα νιώσετε την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική ενώ θα μπορέσετε να επισκεφτείτε αξιοθέατα που θα σας μείνουν αξέχαστα στο τέλος των διακοπών σας.

Τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και οι πανέμορφες αμμώδεις παραλίες υπόσχονται ξεκούραση και ηρεμία σε αυτούς που την επιθυμούν. Η διασκέδαση και τα πάρτι δεν σταματούν ποτέ στα κέντρα διασκέδασης του νησιού και τα φημισμένα beachbars. Μία βόλτα στον φάρο του Αρμενιστή, στους Μύλους στη χώρα και τη Μικρή Βενετία πρέπει να μπούνε οπωσδήποτε στο πρόγραμμα των διακοπών σας. Όχι και από τους πιο φτηνούς προορισμούς αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα τις δραστηριότητές σας για να μην υπερβείτε τον οικονομικό σας σχεδιασμό.

 

Σαντορίνη

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν από τους ομορφότερους προορισμούς στο Αιγαίο. Βρίσκεται ψηλά στις επιλογές των τουριστών κάθε καλοκαίρι και όχι άδικα καθώς υπάρχουν δεκάδες λόγοι για να την επιλέξετε. Το φημισμένο ηλιοβασίλεμα στην Οία και το Ημεροβίγλι αποτελούν έναν από τους λόγους που πρέπει να επισκεφτείς το συγκεκριμένο νησί. Η φυσική της ομορφιά με τα λευκά νησιώτικα σπίτια και τα ηφαιστειογενή πετρώματα μπορεί να απογειώσει τις διακοπές σου.

Στη Σαντορίνη θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε μοναδικές συνταγές και να απολαύσετε τα τοπικά κρασιά. Οι παραλίες με τα ιδιαίτερα χρώματα αποτελούν σήμα κατατεθέν του νησιού και αξίζει να τις επισκεφτείτε. Η πρόσβαση είναι εύκολη με πλοίο ή αεροπλάνο καθώς υπάρχουν συνεχή δρομολόγια. Οι ξενοδοχειακές υποδομές στη Σαντορίνη είναι ικανές να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό τουριστών τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι τιμές στα καταλύματα ποικίλουν και έχουν να κάνουν με τις απαιτήσεις των επισκεπτών.

 

Σίφνος

Εκτός από τους topκοσμοπολίτικους προορισμούς στις Κυκλάδες, τις εντυπώσεις συνεχίζουν να κερδίζουν νησιά που είναι σε θέση να προσφέρουν διασκέδαση και χαλάρωση στους επισκέπτες τους. Η Σίφνος είναι ένα από αυτά και αναμένεται για ένα ακόμα καλοκαίρι να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τουριστών που αναζητούν πιο οικονομικές λύσεις για τις διακοπές τους. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού καταδεικνύει τον νησιώτικο τρόπο ζωής των κατοίκων. Ένα μοναδικό περιβάλλον για όσους αρέσκονται στα λευκά σπίτια, το γαλανό χρώμα στα παράθυρα και τα πέτρινα σοκάκια.

Οι παραλίες στη Σίφνο είναι εκπληκτικά όμορφες. Η Βρύση, ο κολπίσκος στην Καμάρα και τα γραφικά λιμανάκια σε Φάρο και Κλήμα είναι μόνο κάποιες από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στο νησί. Φυσικά οι επιλογές είναι πάρα πολλές σε οργανωμένες ή μη παραλίες. Η Σίφνος φημίζεται για τις γαστρονομικές της επιλογές. Φρέσκο ψάρι, Σιφνέικος χαλβάς και μαστέλο είναι γεύσεις που δεν πρέπει να παραλείψετε στα τοπικά ταβερνάκια. Η πρόσβαση είναι εύκολη από τον Πειραιά ή άλλα γειτονικά νησιά ενώ το αντίτιμο των εισιτηρίων βρίσκεται σε ανάλογα επίπεδα με αυτό των υπολοίπων νησιών του Αιγαίου. Οι ξενοδοχειακές υποδομές στο νησί δεν είναι τόσες πολλές με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κινηθείτε έγκαιρα για να προλάβετε μία κράτηση. Στη Σίφνο υπάρχουν ξενοδοχεία αλλά και παραδοσιακά σπίτια ή διαμερίσματα προς ενοικίαση. Τέλος για εσάς που θέλετε τη νυχτερινή σας διασκέδαση, στη Σίφνο θα βρείτε μπαράκια για να απολαύσετε το ποτό σας με ηρεμία.