Δευτέρα, Μαϊος 27, 2024
Follow Us
Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 21:33

Το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Ν. Ημαθίας ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ βραβεύτηκε για το πρόγραμμα "Αθλητισμός για όλους, Αθλητισμός χωρίς εμπόδια"

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα BEACTIVE που υλοποιείται από το Υπουργείο Αθλητισμού τα τελευταία εννέα χρόνια με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποίησε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 την ετήσια εκδήλωση βράβευσης των συμμετεχόντων φορέων για το 2023. Παράλληλα, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας της Οργανωτικής Επιτροπής του BeActiveHellas με το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Ν. Ημαθίας ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ βραβεύτηκε για το πρόγραμμα "Αθλητισμός για όλους, Αθλητισμός χωρίς εμπόδια" που υλοποιεί με τα σχολεία της Ημαθίας και το βραβείο παρέλαβε η πρόεδρος κα Έφη Καραγιάννη η οποία ήταν η δημιουργός και εμπνευστής του προγράμματος αυτού.

Στο πρόγραμμα "Αθλητισμός για όλους, Αθλητισμός χωρίς εμπόδια" που πλέον έχει καθιερωθεί και αναπτύσσεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο, συμμετείχαν 500 μαθητές σχολείων, φορέων ΑμεΑ και αθλητικών συλλόγων τη χρονιά που μας πέρασε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού

με βιωματικές δράσεις για την αναπηρία, με παρουσιάσεις παραολυμπιακών αθλημάτων, με Ημερίδες και με τους αγώνες Φιλίας συνύπαρξης μαθητών τυπικής εκπαίδευσης και ΑμεΑ

Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στην ένταξη, στην συνύπαρξη και στην ισότιμη συμμετοχή και προαγωγή της αθλητικής δραστηριότητας και της σωματικής άσκησης των ΑμεΑ ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου και φυσικής κατάστασης το οποίο συνεχίζεται και το 2024 με πολλές και πρωτότυπες δράσεις.