Κυριακή, Μαϊος 05, 2024
Follow Us
Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024 15:20

Νίκη ψυχολογίας της Βέροιας επί του Ορέστη Ορεστιάδας

Σημαντική νίκη που την κρατά ζωντανή στην διεκδίκηση της παραμονής, αλλά πολύ περισσότερο ανεβάζει το ηθικό των παικτών της, πέτυχε η Βέροια νικώντας 1-0 τον Ορέστη Ορεστιάδας. 

Η Βέροια ξεκίνησε το παιχνίδι της επιφυλακτικά, προσέχοντας και τα νώτα της, αλλά με την πάροδο του χρόνου εκτός από την υπέροχη, είχε και την πίεση στην αντίπαλη άμυνα. Έτσι στο 18'.πέτυχε και το γκολ, όταν μετά από σέντρα-φάουλ του Ντόγου, ο Τζημογιάννης με κεφάλια πέτυχε το 1-0. 
Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, κινδύνεψε η εστία της Βέροιας μετά από κεφάλια του Άγγου στο 20' με τον τερματοφύλακα Ιωαννίδη να κάνει σωτηρία απόκρουση στο κόρνερ.

Από το λεπτό αυτό και μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου η Βέροια ήταν καλύτερη, έλεγχε το παιχνίδι χωρίς να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη, αλλά ούτε να κινδυνέψει από την Ορεστιάδα που έπαιζε με αντεπιθέσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το 70' η Βέροια συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν δημιουργησε κάποια σπουδαία ευκαιρία. Αυτή ήρθε στο επόμενο λεπτό όταν ο Ντόγος βγήκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά γλίστρισε και έχασε την μπάλα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και αφού στο 82' ο Χατζηπάντος δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ορέστη, στο επόμενο ο Πασχαλιδης με σουτ ανσγκασε τον τερματοφύλακα της Βέροιας να κάνει μια εξαιρετική απόκρουση και να κρατήσει το μηδέν παθητικό.

Η αγωνία για τη Βέροια θα είχε τελειώσει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν το τετ α τετ πλασέ του Μπλέτσα απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Ορεστιάδας.