Σάββατο, Μαϊος 04, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023 15:10

Μεγάλη νίκη της Βέροιας και αισιοδοξία για το νέο έτος

Παρά την τραγική διαιτησία του Κοντογιώργου από την Λάρισα, με τα αλλοπρόσαλα σφυρίγματά του, κυρίως σε βάρος της "βασίλισσας", η Βέροια πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση με 2-1 επί του Θερμαϊκού Θέρμης και αναπτέρωσε την αισιοδοξία στην προσπάθεια για την παραμονή της στην Γ Εθνική.

Η Βέροια ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και έδειχνε ότι είναι θέμα χρόνου να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Θερμαϊκού. Όμως η εξέλιξη ήταν διαφορετική. Στο 10' οι παίκτες της Βέροιας δεν λειτούργησαν σωστά στον ανασταλτικό τομέα στην αντεπίθεση των φιλοξενούμενων και Λουφάκης με πλασέ έκανε το 0-1.

Η Βέροια συνέχισε να πιέζει και στο 16' είχε ένα καλό σουτ του Ντόγου κατέληξε άουτ. Η ανωτερότητα της "βασίλισσας" επιβραβεύτηκε με γκολ στο 17' όταν μετά από κόρνερ του Κουτσούκη, ο Τζόρνταν μέσα από τη μεγάλη περιοχή με δυνατό πλασέ έκανε το 1-1.

Στο 32' η Βέροια κινδύνεψε σοβαρά να δεχτεί δεύτερο γκολ όταν ο Γκαργκαλατζίδης εκτέλεσε απευθείας φάουλ αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι της βεροιώτικης εστίας.

 Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν διαφορετική με αυτήν του πρώτου αφού ο Θερμαϊκός μπήκε καλύτερα και στο 14' έχασε καλή ευκαιρία με τον Γκαργκαλατζίδη το πλασέ του οποίου κατέληξε άουτ.

 Σχεδόν σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν ίδια με τους φιλοξενούμενους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους βρροιώτες να βγαίνουν με αντεπιθέσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 76' η Βέροια έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν από πλάγια θέση ο Κουτσούκης εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να φτάνει στο δεύτερο δοκάρι όπου εκεί ο Τζημογιάννης από μισό μέτρο δεν μπόρεσε να την στείλει στα δίχτυα του Θερμαϊκού.

Η απάντηση στην ευκαιρία της Βέροιας ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 82' όταν το πλασέ του Γκαργκαλατζίδη έδιωξαν σε κόρνερ οι γηπεδούχοι. Το κόρνερ εκτελέστηκε από τον Τσιάτσιο για να πιάσει κεφαλιά ο Γαβαλιδης αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Τσανασίδη.

Η Βέροια πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 89' με κοντινό σουτ του Τζημογιάννη, μετά από κόρνερ του Ντόγου.

ΒΕΡΟΙΑ: Τσανασίδης, Τζημογιάννης, Κουτσούκης, Τζόρνταν, Ντόγος, Κετόγλου, Μεληκιώτης, Μιχαηλίδης (64’ Τερζής), Χατζηπάντος (82’ Λαφάρας), Γράτσιανος (64’ Βασιλειάδης), Ζε Εσσόνο.

ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ: Μαντζάρης, Τσιάτσιος, Μαρούδας, Παπαστεργιανός, Κουρέλλας (82’ Τσιούχας), Λουφάκης Δ. (64’ Ασήμογλου), Αναστασιάδης, Φούσκας (82’ Γαβαλίδης), Γκαργκαλατζίδης, Πουρνάρας (87’ Λουφάκης Μ), Γεωργιάδης.