Δευτέρα, Απρίλιος 29, 2024
Follow Us
Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 12:28

Βόμβα!!! Ή στη Γ' Εθνική ή πουθενά ο ΝΠΣ Βέροια 2019;

Μια είδηση βόμβα ήρθε να ταράξει τα νερά στην Ημαθία, καθώς σύμφωνα με αυτήν ο ΝΠΣ Βέροια 2019 δεν μπορεί να αγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα παρά μόνο στη Γ' Εθνική!!!

Ο λόγος είναι ότι η Βεροιώτικη ομάδα δήλωσε ήδη συμμετοχή εδώ και καιρό στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, συμπεριλήφθηκε και στην κλήρωση, ενώ χθες η αρμόδια επιτροπή την τοποθέτησε στον 1ο όμιλο ως 18η ομάδα, με την σημείωση ότι εάν δεν κατεβεί να αγωνιστεί, θα κερδίζουν τα ματς οι αντίπαλοι της με 3-0 (άνευ αγώνα).

Όπως μας ενημέρωσαν συνάδελφοι από την πρωτεύουσα, υπάρχει μπλόκο από τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ για την περίπτωση της Βέροιας και ότι από την στιγμή που η ομάδα δήλωσε συμμετοχή στη Γ’ Εθνική, θα πρέπει να υπάρξει τιμωρία και να μην μπορέσει να παίξει την φετινή χρονιά σε κανένα πρωτάθλημα!

Σε επικοινωνία που είχαμε με νομικούς κύκλους που γνωρίζουν τα θέματα της ΕΠΟ, μας τόνισαν ότι ο κανονισμός (άρθρο 17, παράγραφος 2) λέει για ανάλογες περιπτώσεις, πως μια ομάδα είναι υποχρεωμένη να δώσει τα 3 πρώτα ματς πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, από την στιγμή που δήλωσε συμμετοχή σε αυτήν, και μετά αν δεν παρουσιαστεί στο γήπεδο θα αποβληθεί και δεν θα μπορεί να πάρει μέρος σε κανένα άλλο πρωτάθλημα!

Επίσης, μιλώντας με κορυφαίο παράγοντα της Ομοσπονδίας, μας επιβεβαίωσε τα παραπάνω τονίζοντας ότι σε αυτή την περίπτωση, μόνο η δεύτερη ομάδα μπορεί να πάρει μέρος σε άλλο πρωτάθλημα, όμως αυτό θα είναι μόνο η Γ' τοπική κατηγορία!

Τέλος, παράγοντας της ΕΠΣΗ μας ενημέρωσε ότι γίνονται κάποιες προσπάθειες ώστε να διαλευκανθεί το θέμα και να βρεθεί -αν είναι εφικτό- κάποια λύση.

Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για το ΝΠΣ Βέροια 2019 και σίγουρα θα πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες στην απευκταία περίπτωση που τελικά συμβεί κάτι τέτοιο και η ομάδα δεν μπορέσει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΗ, όπου ηθελημένα οδηγήθηκε!

Kerkidasport.gr