Παρασκευή, Μαϊος 03, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 21:26

Το μετέωρο βήμα της Βέροιας. Άκαρπη η σημερινή Γενική Συνέλευση.

Άκαρπη κατέληξε η σημερινή (Δευτέρα 31/07) Γενική Συνέλευση των μελών του ΝΠΣ Βέροια για την αναζήτηση και την εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Από τα 76 εγγεγραμμένα μέλη του συλλόγου και τα 35 ταμειακώς ενημερωμένα, παραβρέθηκαν στο πολυχώρο της «Ελιάς» μόλις 26 άτομα.

Ο Πρόεδρος του ΝΠΣ Βέροια Αχιλλέας Μπίκας ενημέρωσε το σώμα πως η οικογένειά του αποφάσισε να αποχωρήσει οριστικά από την ομάδα της Βέροιας και τόνισε ότι ταμειακά δεν υπάρχει κανένα χρέος και είναι πεντακάθαρη.

Επίσης ο Αχιλλέας Μπίκας επισήμανε ότι η ομάδα δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και επειδή δεν θα αγωνιστεί στο κύπελλο, υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για τη νέα διοίκηση να την οργανώσει σε όλα τα επίπεδα.

Τελικά δεν υπήρξε ενδιαφέρον να αναλάβουν κάποιοι παράγοντες την ομάδα και η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Δευτέρα (7/8), την ίδια ώρα, έτσι ώστε να δοθεί κι άλλος χρόνος για διάφορες ζυμώσεις.

Πάντως ο Πρόεδρος της Αγίας Μαρίνας Ανδρέας Καλαϊτζίδης εξέφρασε την πρόθεση να συμμετάσχει με ένα ποσό των 30.000 ευρώ, όπως επίσης και ο Παναγιώτης Ιορδανίδης με 15.000 ευρώ. Ο πρώην πρόεδρος και περσινός αντιπρόεδρος Στέφανος Αποστολίδης είπε ότι κι αυτός θα δώσει στην ομάδα 15.000 ευρώ, αλλά δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην διοίκηση καθώς τα αδέλφια Κουτόβα με ένα ποσό των 10.000 ευρώ.

Έτσι τις επόμενες μέρες θα γίνουν διερευνητικές επαφές με διάφορους επιχειρηματίες για να μπουν στην διοίκηση και να συνεισφέρουν ανάλογα, αφού πλέον υπάρχει μια οικονομική αφετηρία.

Τέλος ο πρώην πρόεδρος του ΓΑΣ-ΠΑΕ Βέροια Απόστολος Εμμανουηλίδης ζήτησε από την οικογένεια Μπίκα να αναθεωρήσουν την απόφασή τους να αποχωρήσουν οριστικά από την ομάδα της Βέροιας, χωρίς όμως να καταφέρει να αποσπάσει μια ρανίδα αισιοδοξίας.

Κλείνοντας να αναφέρουμε κάτι το οποίο θεωρούμε ότι αποτέλεσε αρνητικό μήνυμα προς την κοινωνία της Βέροιας. Τόσο ο Αχιλλέας Μπίκας, όσο και ο Στέφανος Αποστολίδης αναφέρθηκαν αρνητικά για την παρουσία των φιλάθλων στους αγώνες της ομάδας, για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές περιόδου. Μάλιστα θα λέγαμε ότι το ύφος ήταν τέτοιο που αποτρέπει κάποιον επιχειρηματία να ασχοληθεί με την ομάδα της Βέροιας.

Οι φίλαθλοι «κατακτώνται» από μια ομάδα και δεν «προσφέρονται» από μόνοι τους. Και αυτό απαιτεί χρόνο και κατάλληλο marketing. Ο ΝΠΣ Βέροια δημιουργήθηκε σε μια εποχή πανδημίας και οικονομικής κρίσης, με ένα ειδικό ιστορικό βάρος. Οι φίλαθλοι της «βασίλισσας» λόγω των αγωνιστικών παραστάσεων, έχουν άλλα κριτήρια και απαιτήσεις, που δεν τα έχουν οι φίλαθλοι της ...Καρδίτσας.

Όμως αυτά ας τα αναλύσουμε σε κάποια άλλη φάση, αφού τώρα προέχει η δημιουργία μιας διοίκησης ικανής να «τρέξει» απρόσκοπτα την ομάδα στην Γ΄ Εθνική. Διαφορετικά το χάος!!!