Πέμπτη, Μαϊος 16, 2024
Follow Us
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 13:19

Οι «μαχητές» της κερκίδας, ο "δωδέκατος" παίκτης της Βέροιας.

Έφτασε πλέον η μέρα που η Βέροια θα ξεκινήσει τη νέα της προσπάθεια για μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα της Superleague2. Μια πορεία σε χαμηλούς τόνους και ανάλογα με τις συνθήκες που θα δημιουργηθούν, τότε μπορεί να αποκτήσει δικαίωμα στο …όνειρο.

Οι φίλαθλοι της «βασίλισσας του βορρά» καλούνται στην πράξη να στηρίξουν την ομάδα με την παρουσία τους στις εξέδρες του δημοτικού σταδίου της Βέροιας. Μπορεί να υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση με τα εισιτήρια των VIP, τα οποία εξαντλήθηκαν εδώ και αρκετές μέρες, ωστόσο η βεροιώτικη ομάδα έχει ανάγκη και από την παρουσία των φιλάθλων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα ακριβό εισιτήριο διαρκείας.

 

Αυτοί οι φίλαθλοι είναι οι «μαχητές» της κερκίδας και αυτοί αποτελούν την δύναμη των ποδοσφαιριστών που προέρχεται έξω από τις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου. Αυτοί είναι που αποτελούν τον δωδέκατο παίκτη μιας ομάδας. Είναι οι νέοι που βγάζουν το πάθος τους για την αγαπημένη τους ομάδα με τις (κόσμιες) ιαχές τους που δίνουν παλμό στους παίκτες.

 

Φαίνεται ότι η Βέροια είναι έτοιμη σε όλα τα επίπεδα. Και αγωνιστικά και οργανωτικά για την μεγάλη πρεμιέρα επί ενός δύσκολου αντιπάλου. Τα πιτσιρίκια του ΠΑΟΚ Β που μπορεί να μην διαθέτουν εμπειρία, ωστόσο είναι προικισμένα με ταλέντο και νιότη. Πραγματικά «τρεχαντήρια», αλλά όχι και ανίκητα!!!

Ευχής έργον θα είναι η Βέροια να ξεκινήσει νικηφόρα το πρωτάθλημα, γιατί η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, κατά την αρχαία έκφραση.

 

Αλλά και οργανωτικά η διοίκηση φρόντισε να είναι όλα σε καλό επίπεδο. Συντηρήθηκαν οι δημόσιοι χώροι του σταδίου με σημαντικότερη την ανακαίνιση των τουαλετών κάτω από την κερκίδα της «Θύρας 4» και με την εν γένει καθαριότητα των κερκίδων.

Επίσης έγινε μια μεγάλη προσπάθεια για την βελτίωση του αγωνιστικού χώρου με την επανασπορά χορτοτάπητα, σε μια διαρκή προσπάθεια να βελτιώνεται συνεχώς, ώστε η βεροιώτικη ομάδα να αποδίδει το μέγιστο των τεχνικών της δυνατοτήτων. Γιατί όπως είδαμε από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της στους φιλικούς αγώνες και στο κύπελλο, διαθέτει ποδοσφαιριστές με τεχνική κατάρτιση και ένας καλός αγωνιστικός χώρος συμβάλει στην μεγαλύτερη απόδοση.

 

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο γεγονός, είναι η ανταπόκριση των επιχειρηματιών-επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής της Βέροιας, που επέλεξαν την προβολή τους μέσα από την ΠΑΕ Βέροια.

Συγκεκριμένα φέτος οι διαφημιστικές πινακίδες που τοποθετούνται στο δημοτικό στάδιο για τις αναμετρήσεις της Βέροιας, θα είναι διπλάσιες από τις προηγούμενες χρονιές, αν και οι τιμές διατηρήθηκαν στα ίδια ακριβώς επίπεδα με τις περσινές.

Αυτό δείχνει πως η διοίκηση με τις ενέργειες που κάνει, έφερε ή αν θέλετε πήγε πιο κοντά στον κόσμο και την κοινωνία και τούτο είχε ανταπόδοση, κάτω από δύσκολες οικονομικές συ θήκες με την ακρίβεια.     

 

Τελικά το τμήμα μπάσκετ κρατάει ζωντανό το όνομα του Φιλίππου Βέροιας. Είναι το μοναδικό τμήμα που λειτουργεί με νοικοκυροσύνη και συνεχώς προσπαθεί να βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα.

Αντίθετα τα τμήματα χάντμπολ που ήταν η κορωνίδα του Φιλίππου για τέσσερις δεκαετίες περίπου, τείνουν υπό εξαφάνιση. Μόνο η «ανδρική» ομάδα χάντμπολ υπάρχει σε επίπεδο ενικής κατηγορίας (Α2), αλλά κι αυτή είναι άγνωστο μέχρι πότε θα αντέξει.

Κι όμως κάποιοι βρίσκονται καθηλωμένοι στις καρέκλες τους!!!

 

Ξεκίνησαν οι επίσημες διοργανώσεις της ΕΠΣ Ημαθίας με τους αγώνες κυπέλλου. Δυστυχώς οι ομάδες που συμμετέχουν είναι λιγότερες από κάθε άλλη φορά. Με δέκα ομάδες η Α΄ κατηγορία και με άλλες δεκατρείς η Β΄ κατηγορία. Μάλιστα μετά από πολλά χρόνια, υπήρξε αδυναμία σχηματισμού δύο ομίλων στην Β΄ κατηγορία, καθώς και οι δεκατρείς ομάδες σχηματίζουν έναν όμιλο.

Αλήθεια τώρα που οι ομάδες έγιναν λιγότερες, θα πάρουν μεγαλύτερη επιχορήγηση;

 

«Εγκληματική» η στάση της ΕΠΟ και των κατά τόπους ΕΠΣ στο θέμα του Μητρώου των συλλόγων. Αντί να παροτρύνονται και να διευκολύνονται τα σωματεία στην κατάθεση φακέλου για την εγγραφή τους στο Μητρώο της γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με την αναστολή των πρωταθλημάτων το προηγούμενο διάστημα έριξαν …λάδι στη φωτιά.

Αποτέλεσμα; Να την «πληρώσει» το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο!!!

 

Έτοιμος, μετά από ένα χρόνο, θα είναι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Ισμαέλ Μπαϊντού. Μπορεί βέβαια να μην πάρει άμεσα χρόνο συμμετοχής από τον Κώστα Ανυφαντάκη, ωστόσο ο κόουτς της Βέροιας θα έχει υγιέστατο ένα πολύτιμο «εργαλείο» για την μεσαία γραμμή.

Ο Μπαϊντού πέρσι το καλοκαίρι αποκτήθηκε από τη Βέροια ως μία σημαντική μεταγραφή, σύμφωνα με στο παλμαρέ που συνοδεύει τον Γκανέζο ποδοσφαιριστή, για πρωταγωνιστικούς στόχους. Λογικό είναι φέτος που αυτοσκοπός δεν είναι ο πρωταθλητισμός, η συμβολή του θα είναι πιο καθοριστική.

Ίδωμεν!!!

Το "Κοκτέιλ" δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κερκίδα" της Δευτέρας