Δευτέρα, Απρίλιος 29, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 14:14

Εκδήλωση ...περί Ψυχικής Υγείας έγινε στη Βέροια!

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 η εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΟΦΨΥ Ημαθίας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας. Τα θέματα της εκδήλωσης ήταν "ΤΕΧΝΗ & ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ" και "ΣΤΙΓΜΑ & ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ".

Ομιλητές ήταν η κ. Αναστασία Ζήση, Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο κ. Κώστας Κατσιγιαννόπουλος, Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής, Διευθυντής της Ψυχιατρικής Λήμνου, Βεροιώτικης καταγωγής.

Στην αρχή καλωσόρισε τους συμμετέχοντες η κ. Ελευθερία Βενετσανάκου, Υπεύθυνη του Κέντρου Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας, η οποία έκανε μια σύντομη αναφορά στη λειτουργία του και στους στόχους με την επανένταξή του στο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ κ. Γιώργος Σαλιάγκας παρουσίασε πολύ σύντομα τη θεματολογία της εκδήλωσης και τους προσκεκλημένους ομιλητές.

Χαιρετισμό έκανε η εκπρ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Οργανώσεων Ψυχικής Υγείας (ΠΟΣΟΨΥ) και Πρόεδρος του ΣΟΨΥ Θεσσαλονίκης κ. Ελένη Καπασακάλη.

Οι ομιλητές ανέβασαν τον πήχη της ποιότητας των παρουσιάσεων των θεμάτων τους πολύ ψηλά. Οι γνώσεις, ο τρόπος μετάδοσης και η αμεσότητα μάγεψαν τους συμμετέχοντες οι οποίοι φεύγοντας πήραν μαζί τους γνώση, συναισθήματα και ελπίδα, μαζί με ένα κέρασμα για τη νέα λειτουργία του Κέντρου Υποστήριξης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους καλεσμένους ομιλητές με τους οποίους ξεκινά και μια μόνιμη συνεργασία για την προώθηση των θεμάτων της ψυχικής υγείας.

Ευχαριστεί όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και συμμετείχαν στην εκδήλωση, φορείς και πολίτες.

Ευχαριστεί την κ. Αθηνά Τζιούρτζια για την πολύτιμη εθελοντική της στήριξη και βοήθεια.

Ευχαριστεί τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Θα επανέλθουμε γιατί Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ !

ΤΟ Δ.Σ.