Σάββατο, Απρίλιος 27, 2024
Follow Us
Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 20:35

«Oxytocin» από την Θεατρική Ομάδα Μπουρζουαζία στη Βέροια

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας | ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 2023

Θεατρική Ομάδα Μπουρζουαζία

«Oxytocin»

ΠΕΜΠΤΗ 15 Ιουνίου2023, στις 21:00

ΑΝΤΩΝΙΑΔΕΙΟΣ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

Συντελεστές Παράστασης

Σκηνοθεσία / Σύνθεση Κειμένων: Γιάννης Τσεμπερλίδης

Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης

Creative/ Art/ Φωτογραφίες:Τάσος Θώμογλου

Επικοινωνία / Οργάνωση / Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Αρελάκη Βασιλική, Λουκίδου Μαρία, Μεγγιάνη Μαριάνθη, Μπερίσα Αλεξάνδρα, Παντούλη Κωσταντίνα, Σαββίδου Ερμιόνη, Τσούλιου Στυλλιανή, Φωκάς Πέτρος, Χατζηπαναγιωτίδης Αλέξανδρος

Συμμετέχει επίσης και ο Αναστάσιος Κουτζάμπασης σε έκτακτη αντικατάσταση του μέλους της ομάδας Μιχαήλ Μπαμπούνη, που δεν θα είναι μαζί μας με την φυσική του παρουσία, αλλά θα μας συνοδεύουν τα λόγια  του.

 

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Oxytocin, ή οξυτοκίνη στα ελληνικά: μια ορμόνη που παράγεται στον υποθάλαμο και απελευθερώνεται από την οπίσθια υπόφυση. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες έρευνες η οξυτοκίνη εκκρίνεται κάθε φορά που κάνουμε πράξεις εκτίμησης, γενναιοδωρίας, φροντίδας και στοργής προς τους άλλους, κάθε φορά που δημιουργούμε δεσμούς αγάπης με γονείς, φίλους, ερωμένες, εραστές, σκύλους, γάτες, δασκάλους και μαθητές. Και κάθε φορά που αγκαλιαζόμαστε αυξάνουμε τα επίπεδα κυκλοφορίας της στο αίμα μας.

Oxytocin λοιπόν στα αγγλικά και όχι στα ελληνικά. Χρησιμοποίησα την αγγλική γλώσσα για να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε στα φεστιβάλ του εξωτερικού, αλλά και γιατί το ξενόφερτο για τον Έλληνα είναι πάντα πιο ελκυστικό.

Μαζί με τα παιδιά από το εργαστήριο (6-9) της Δευτέρας, που αυτοαποκαλούνται Μπουρζουαζία και μαζί με τη συμβολή αρχαίων, σύγχρονων και άχρονων συγγραφέων και ποιητών, σε συνδυασμό με την θεατρική γλώσσα και τη μουσική, κατασκευάσαμε μια παράσταση που μιλάει για αυτά που μας κάνουν να παράγουμε οξυτοκίνη, να παράγουμε αγάπη στην καθημερινότητά μας.

 

INFO

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Ώρα: 21:00

Χώρος: Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Διάρκεια:70 λεπτά

Είσοδος: 5 ευρώ

Προπώληση: Γραφεία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (Παύλου Μελά και Μπιζανίου, 3ος όροφος Χώρου Τεχνών Δ. Βέροιας) | καθημερινά 08:00 – 14:00 | t: 2331078140