Σάββατο, Απρίλιος 27, 2024
Follow Us
Κυριακή, 24 Μαρτίου 2024 21:54

Το μήνυμα του Τάσου Μπαρτζώκα για την 25η Μαρτίου

Σήμερα, γιορτάζει όλη η Ελλάδα! Γιορτάζουν όλοι οι Έλληνες σε όλα τα σημεία του πλανήτη! Η καρδιά μας γεμίζει με υπερηφάνεια και συγκίνηση για τον τεράστιο, άνισο και τελικά κερδοφόρο αγώνα των Ελλήνων μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.

Τιμούμε την ανδρεία και την ανυποχώρητη πίστη στην ελευθερία που επέδειξε ο λαός μας τότε, αρχές και αξίες που οφείλουμε να διαφυλάξουμε και στη σημερινή εποχή.

Φυσικά, η επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 δεν είναι απλά μία μακρινή ενθύμηση του ένδοξου παρελθόντος μας. Το έπος της Επανάστασης διαποτίζει το παρόν του ελληνικού έθνους, δίνει νόημα στο σήμερα και διαμορφώνει το μέλλον μας. Είναι η ώθηση που μας ενώνει ως έναν ισχυρό, αδιάσπαστο λαό, έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να διασφαλίσει τα ιδανικά που εκπροσωπούμε.

Και βέβαια, η σημερινή ημέρα είναι ημέρα διπλής γιορτής: το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης, μεταφέρει στις καρδιές όλων το μήνυμα της ελπίδας και της αγάπης!

Στις σύγχρονες προκλήσεις, λοιπόν, ας έχουμε την ίδια αποφασιστικότητα και το ίδιο πάθος που εμφάνισαν οι ηρωικοί μας πρόγονοι. Ας διαφυλάξουμε τις αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας και να θυμόμαστε πάντα τα λόγια του εθνικού μας ποιητή: “τώρα αντιπαλεύει κάθε τέκνο σου με ορμή, που ακατάπαυστα γυρεύει ή τη νίκη ή τη θανή”!

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Τάσος Μπαρτζώκας

Βουλευτής Ημαθίας - Νέα Δημοκρατία