Κυριακή, Απρίλιος 28, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 14:30

Κώστας Παλουκίδης: Ήρθε η ώρα για τη μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ και τη μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Από τον συνδυασμό «Ισχυρός Δήμος» του υποψηφίου Δημάρχου Βέροιας Κώστα Παλουκίδη, ανακοινώθηκαν τα εξής:

Αγαπητοί μου συμπολίτες

Με αφορμή  την ανακήρυξη του συνδυασμού μας από το Πρωτοδικείο για τις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής στο δήμο μας, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου.

Πολλοί φίλοι και συμπολίτες με ρωτούν καθημερινά για ποιο λόγο κατεβαίνω στις δημοτικές εκλογές και ποιο είναι το όραμα του συνδυασμού μας.

Τους απαντώ με το ερώτημα:

-Αν οι ίδιοι είναι ικανοποιημένοι με την εικόνα της πόλης και του δήμου μας την τελευταία δεκαετία.

-Αν είναι ικανοποιημένοι από την κατάσταση που βιώνουν και αντικρύζουν καθημερινά στην πόλη μας και το δήμο μας.

-Αν τα παιδιά τους έχουν ευκαιρίες ώστε να μην ξενιτευθούν και να μείνουν στην πόλη μας.

-Αν είναι ικανοποιημένοι από τα απλά καθημερινά πράγματα, μέχρι αυτά που έπρεπε να δρομολογηθούν από τη δημοτική αρχή, για τη Βέροια και το δήμο της επόμενης δεκαετίας.

Ας δούμε ποια είναι η κατάσταση σήμερα. Ας ξεκινήσουμε από το Βήμα του Αποστόλου Παύλου στο οποίο δεν υπάρχουν τουαλέτες για τους επισκέπτες του, την πλατεία Ωρολογίου χωρίς την παρουσία ρολογιού η οποία είναι παραμελημένη και χρειάζεται παρεμβάσεις, την παραδοσιακή συνοικία της ξεχασμένης στο χρόνο Μπαρμπούτας, της αποκλεισμένης με λαμαρίνες Κυριώτισσας με επιχειρήσεις αποκλεισμένες να αργοπεθαίνουν, τα ποτάμια μας Τριπόταμο και  Αλιάκμονα αφημένα στην τύχη τους, την πλατεία Ελιάς με το απαράδεκτο «σιντριβάνι» και τους κυβόλιθους στους οποίους σκοντάφτουν καθημερινά οι συμπολίτες μας, τις παρατημένες ηλεκτρικές σκάλες και το ασανσέρ που δεν λειτουργούν και τη φύλαξή τους επιβαρύνονται οι δημότες μας, τους κάδους των σκουπιδιών και τα πεζοδρόμια που έχουν να πλυθούν κάτι χρόνια, τις άθλιες δημόσιες τουαλέτες, την κατάσταση των δρόμων και την εικόνα των ετοιμόρροπων κτιρίων,  τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, τη λειτουργία του βιολογικού, την τουριστική ανάπτυξη του δήμου μας, την αδιαφορία για τους νέους που φεύγουν από τον τόπο μας, την ανάπτυξη των χωριών μας και τόσα άλλα που θα έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε τις επόμενες μέρες.

Και βέβαια είναι κοινή η διαπίστωση της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, ότι η δημοτική αρχή ήταν ανύπαρκτη, αδιάφορη και αδρανής στο να φτιάξει καινούρια πράγματα, στο να συντηρήσει υποδομές, στο να οραματιστεί, να σχεδιάσει και να προτείνει τα έργα για τη Βέροια του μέλλοντος.

Ας δούμε όμως και το πώς λειτούργησε θεσμικά η δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια.

Λειτούργησε μήπως με διαφάνεια και αξιοκρατία;

Χρησιμοποίησε ή όχι απευθείας αναθέσεις για την αγορά διαφόρων υλικών για το δήμο από συγκεκριμένους προμηθευτές που όλα αυτά τα χρόνια ήταν οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Και βεβαίως από τους ανθρώπους που συνδιοικούσαν μαζί με τη δημοτική αρχή το δήμο την τελευταία τετραετία και την επικεφαλής της παράταξης κ. Μπατσαρά, ούτε κουβέντα, καμία αντίδραση, καμία αντίσταση. Καταλαμβάνοντας έμμισθες θέσεις στο δήμο, είτε ως αντιδήμαρχοι, είτε ως πρόεδροι νομικών προσώπων του δήμου, εξασφάλισαν για μια τετραετία την «καρέκλα» τους, γυρνώντας από πανηγύρι σε πανηγύρι και έγιναν «βασιλικότεροι του βασιλέως».

Και επειδή για αυτούς ήταν όλα καλά, έσπευσαν να βοηθήσουν στη στελέχωση του ψηφοδελτίου του κ. Βοργιαζίδη προσφέροντάς του άλλοθι και «επιβραβεύοντάς» τον για το ανύπαρκτο «έργο» του.

Αυτή λοιπόν συμπολίτες μου είναι η δημοτική αρχή που θέλουμε για την πόλη και το δήμο μας;

Αυτή είναι η δημοτική αρχή που αξίζει στην ιστορική μας πόλη και το δήμο μας;

Ο συνδυασμός μας απαντά: 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με τους επαγγελματίες αυτοδιοικητικούς.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ στη στασιμότητα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ στο αλισβερίσι.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ στους καρεκλοκένταυρους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ στους ίδιους και τους ίδιους.

Δώστε μας τη δύναμη με την ψήφο σας να τα αλλάξουμε όλα!

Ήρθε η ώρα για τη μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ και τη μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ!