Κυριακή, Μαϊος 05, 2024
Follow Us
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 23:18

Φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Βέροια

Την Τετάρτη 24 Απριλίου το βράδυ στον Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας έλαβε χώρα η φιλανθρωπική εκδήλωση με τίτλο: «Ερχόμενος ο Κύριος» που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας και το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βεροίας.

Στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών ο κόσμος που προσήλθε προσέφερε τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση του Συσσιτίου της Βεροίας και των λοιπών φιλανθρωπικών δομών της επαρχίας μας, καθώς πλησιάζοντας στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα δεν θα πρέπει να ξεχνούμε τους ενδεείς αδελφούς μας.

Στην αρχή η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βεροίας κ. Ευσεβεία Γκουντή – Δουλγέρογλου απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε αφενός στη σημασία της προσφοράς και του εθελοντισμού και αφετέρου στην στήριξη της Αποστολικής Μητροπόλεως της Βεροίας στη διακονία του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στην εκδήλωση λόγου και μέλους που ακολούθησε παρουσιάστηκαν από τον Βυζαντινό χορό του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς μας Μητροπόλεως «Κωνσταντίνος Πρίγγος» οι πιο χαρακτηριστικοί ύμνοι της κατανυκτικότερης περιόδου της Αγίας μας Εκκλησίας, υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Ιορδάνη Ζερδαλή.

Στα Αναλόγια ανέγνωσαν ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς μας Μητροπόλεως κ. Βασίλειος Μαυράγκανος.

Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε η Εκπαιδεύτρια του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Βεροίας κ. Χρυσούλα Λιούλια.

Στο τέλος ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων προσέφερε αναμνηστικά στους συντελεστές της εκδηλώσεως και αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία της τοπικής Εκκλησίας με το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βεροίας,

Πολυμέσα