Κυριακή, Μαϊος 19, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2024 14:20

Ζήτησε χώρο φρoντίδας αδέσποτων σκυλιών μέσα στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών στη Βεργίνα (vid)

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επιστημονική κατάρτιση της Αγγελικής Κοτταρίδη, το ανασκαφικό της έργο και η μεγάλη συμμετοχή της στην υλοποίηση έργων για την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου των Αιγών στη Βεργίνα, αλλά και στο σύνολο της Ημαθίας.

Δικαίως η μέχρι πρότινος Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας. Δρ Αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδη ένοιωθε τεράστια περηφάνια κατά την διάρκεια των εγκαινίων του αναστηλωμένου Ανακτόρου των Αιγών, από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όμως έθεσε ένα θέμα στον Πρωθυπουργό το οποίο προκάλεσε την αδιάφορη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, ενώ σχολιάστηκε πολύ αρνητικά από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Η Αγγελική Κοτταρίδη ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να δημιουργηθεί εντός των εκτάσεων του αρχαιολογικού χώρου της Βεργίνας να γίνει ένα μικρό καταφύγιο για τα αδέσποτα σκυλιά!!! Και ενώ η κα Κοτταρίδη αναφερόταν στο …projectτης πρότασής της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτούσε «τι κάνει η γάτα της!!!». Επίσης την έκπληξή του εξέφρασε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας καθώς ρώτησε «που θα είναι τα σκυλιά!!!».

Δεν αμφισβητούμε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά, όχι μόνο στη Βεργίνα, αλλά και σε ολόκληρη την Ημαθία. Ούτε τα συμπαθεί τετράποδα μας είναι αντιπαθεί.  Όμως μπροστά σ΄ αυτόν τον αρχαιολογικό πλούτο που πρέπει να αξιοποιηθεί και προσφέρει εντυπωσιακά οφέλη στην τοπική κοινωνία μας, το ενδιαφέρον της κας Κοτταρίδη ήταν το έργο της για τις …αδέσποτες γάτες και το μέλημά της για τα αδέσποτα σκυλιά.

Προφανώς η διαπλάτυνση του δρόμου Βέροιας-Βεργίνας και άλλων υποδομών που θα συμβάλλουν στην προσέλκυση επισκεπτών, είναι σε δεύτερη μοίρα, για να τεθούν ως πρώτη προτεραιότητα στην κορυφαία ηγεσία της χώρας και του τόπου.

Κυριακή Πουταχίδου

Πολυμέσα