Τρίτη, Απρίλιος 30, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 21:16

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος ανοιχτών συνελεύσεων της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος ανοιχτών συνελεύσεων, που η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας έχει σκοπό να εγκαθιδρύσει ως διαδικασία άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες. Η αρχή έγινε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στον οικισμό της Μέσης με την παρουσία περίπου 40 κατοίκων. Εκεί τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας αφουγκράστηκαν τους προβληματισμούς των δημοτών και παρουσία του γραμματέα της Δημοτικής Κοινότητας καταγράφηκαν τα αιτήματα και οι προτάσεις της πρώτης ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βέροιας.

Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Αθανάσιος Δέλλας ο οποίος και ενημέρωσε για τις δομές Πρόνοιας του Δήμου Βέροιας, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Πολιτικής κος Στυλιανός Ασλάνογλου, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής κος Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κος Στέργιος Διαμάντης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Μιχάλης Χασιώτης.

Η συνέχεια των ανοιχτών συνελεύσεων δόθηκε με τους κατοίκους τουΤαγαροχωρίου και του Λαζοχωρίου όπου παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού κουΜιχάλη Τζαφερόπουλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την παρουσία κατοίκων του δύο οικισμούς,στις εγκαταστάσεις του μορφωτικού συλλόγου “Ερμής” την Τετάρτη 27 Μαρτίου. Τα θέματα που κυριάρχησαν αφορούσαν στο Δημοτικό Κτηνιατρείο, τους αγροτικούς δρόμους, ενώ προτάθηκε να γίνουν τεχνικές παρεμβάσεις στο Ταγαροχώρι και το Λαζοχώρι. Παράλληλαοι κάτοικοι ζήτησαν την ενίσχυση του αριθμού των κάδων ανακύκλωσης και επιπλέον υπογράμμισαν τον σεβασμό που πρέπει να επιδεικνύεται προς το περιβάλλον σχετικά με τα μεγάλα και βαριά απορρίμματα που εναποτίθενται ανεξέλεγκτα σε υπαίθριο χώρο.

Τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας με σαφήνεια απάντησαν σε κάθε ερώτημα των κατοίκων και ενημέρωσαν για τους τρόπους επικοινωνίας με τις δομές του Δήμου Βέροιας.

Τα πρακτικά των δύο αυτών ανοιχτών συνελεύσεων θα κατατεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας προς ενημέρωση. Εντός του έτους, η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας σχεδιάζει να διεξάγει ανοιχτές συνελεύσεις κατοίκων και στις συνοικίες της πόλης της Βέροιας.