Κυριακή, Απρίλιος 28, 2024
Follow Us
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 21:20

Πρόσκληση συμμετοχής στην πρωτοβουλία του Δήμου Σκύδρας "ΣΚΥ-ΔΡΑση για το βιβλίο 2024"

Ο Δήμος Σκύδρας πραγματοποιεί και φέτος την εκπαιδευτική, πολιτιστική του πρωτοβουλία «ΣΚΥ-ΔΡΑση για το βιβλίο» που σκοπό της είναι η διάδοση και η προαγωγή του βιβλίου.

Η φετινή «ΣΚΥ- ΔΡΑση για το βιβλίο 2024» είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια  από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό θα υλοποιηθεί η παρακάτω δράση στην οποία προσκαλούμε να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος με τον εξής τρόπο: σ΄ένα λευκό χαρτί διαστάσεων περίπου 10Χ10 εκ. να σημειώσει τα στοιχεία του, δηλαδή: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο κι εάν πρόκειται για μαθητή να προσθέσει το σχολείο στ΄οποίο φοιτά και το τηλέφωνο των γονιών του. Από κάτω να γράψει μια λέξη ή μια σύντομη φράση για τι σημαίνει ή πώς αντιλαμβάνεται την έννοια της δημοκρατίας. Πέρσι η πρωτοβουλία ήταν αφιερωμένη στο λογοτέχνη Όμηρο Πέλλα.

Στη συνέχεια το συμπληρωμένο αυτό χαρτί θα πρέπει να κατατεθεί στο Δήμο Σκύδρας και θ΄αντιστοιχεί σε λαχνό συμμετοχής στην κλήρωση που θ΄ακολουθήσει για τη διεκδίκηση βιβλίων δωρεάν, απ΄αυτά που θα συγκεντρωθούν για το συγκεκριμένο σκοπό, μέσω προσφορών.

Η κατάθεση των συμμετοχών ξεκινάει τη Δευτέρα 1 Απριλίου κι ολοκληρώνεται τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024. Σε κάθε άτομο αντιστοιχεί μία συμμετοχή η οποία μπορεί να κατατεθεί και ηλεκτρονικά: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για την κατάθεση των συμμετοχών, της προσφοράς βιβλίων από συμπολίτες μας ή φορείς και για κάθε σχετική πληροφορία αρμόδια είναι τα στελέχη:  Ελένη Παπαδοπούλου (Δημοτική Βιβλιοθήκη), τηλ.: 2381351960 και Δημήτρης Αλεξανδρίδης (Δημαρχείο), τηλ.: 2381351802.

Ας σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Σκύδρας συνδυάζεται με την ανάδειξη των διεθνών ημερών που είναι αφιερωμένες στο βιβλίο, δηλαδή: της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου και της Παγκόσμιας Ημέρας του Βιβλίου και της Κατοχύρωσης των Πνευματικών Δικαιωμάτων στις 23 Απριλίου.