Κυριακή, Απρίλιος 28, 2024
Follow Us
Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023 09:02

Εντός έδρας ήττα του Ζαφειράκη Νάουσας από τον Δούκα

Δεν τα κατάφερε απέναντι στην ομάδα του αθλητικού συλλόγου των Εκπαιδευτηρίων “Δούκα” ο Ζαφειράκης και ηττήθηκε, μέσα στη Νάουσα, με τελικό σκορ 27-31.

Όσος κόσμος βρέθηκε στο “κλειστό” της Νάουσας, το απόγευμα του Σαββάτου, παρακολούθησε έναν συναρπαστικό αγώνα ανάμεσα σε δύο ομάδες που φέτος παρουσιάζουν πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. 
Από τη μία πλευρά οι γηπεδούχοι της Νάουσας αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος έχοντας ξεκινήσει  με πολύ καλές εμφανίσεις και μη αναμενόμενες νίκες. Από την άλλη πλευρά η ομάδα από το Μαρούσι της Αττικής “φιγουράρει” (απρόσμενα για πολλούς) στην 3η θέση της βαθμολογίας, έχοντας μπροστά της μόνο τις πρωτοπόρους ομάδες της ΑΕΚ και Ολυμπιακού (με μόλις ένα βαθμό διαφορά).
Από το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε πως θα ήταν ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, καθώς οι ομάδες για όλο το πρώτο ημίχρονο πήγαιναν “χέρι-χέρι” στο σκορ, επιδεικνύοντας εξαιρετική άμυνα και πολύ ωραία τελειώματα στις επιθέσεις τους. 
Στα τελευταία 5 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι βγήκαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 3 γκολ, αιφνιδιάζοντας τον Ζαφειράκη που μη προλαβαίνοντας να αντιδράσει έφυγε στα αποδυτήρια με το εις βάρος του σκορ 11-14.
Στο δεύτερο “μισό” του αγώνα οι Ναουσαίοι μπήκαν πολύ δυναμικά στο παρκέ και χάρη και στις οδηγίες του έμπειρου τεχνικού κ. Δεληγιάννη Κων/νου κατάφεραν σταδιακά να πλησιάσουν και σε περίπου 15΄ να ισοφαρίσουν την ομάδα της Αθήνας (21-21 στο 44΄). Η υπερπροσπάθεια των παικτών του Ζαφειράκη φάνηκε πως δεν ήταν ωστόσο αρκετή για να κάμψει την ομάδα του “Δούκα” που δεν άργησε να χτίσει και πάλι μια διαφορά ασφαλείας 4 γκολ, που με μικρές αυξομειώσεις την κράτησε μέχρι το τέλος του ματς.
Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό σκορ 27-31. 
Κορυφαίος, επιθετικά, παίκτης για τον Ζαφειράκη ήταν ο Φώτης Μισαηλίδης που πέτυχε 10 γκολ (!) συνολικά. Φέτος αποτελεί βασικό συντελεστή της εξαιρετικής πορείας του Ζαφειράκη.
Στα θετικά στοιχεία του αγώνα καταγράφεται η παρουσία του Θωμά Λόλα στο γήπεδο, ο οποίος παρά την ανησυχία της προηγούμενης εβδομάδας για σοβαρό τραυματισμό, διέψευσε τις “κακές” προβλέψεις και αγωνίστηκε κανονικά στο παιχνίδι.
Όσον αφορά τον αθλητή του Ζαφειράκη Πέτρο Βαφείδη, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού και χάνει το υπόλοιπο της αγωνιστικής σεζόν, την ερχόμενη εβδομάδα θα υποβληθεί σε χειρουργική αποκατάσταση του τραυματισμού του στο Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας από την ιατρική ομάδα του κ. Ελευθερόπουλου, που πάντα βρίσκεται στο πλευρό του Ζαφειράκη κι όχι μόνο.
 
Το ερχόμενο Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στις 18:00, ο Ζαφειράκης υποδέχεται στη Νάουσα την ομάδα του “Ιωνικού” Νέας Φιλαδέλφειας από την Αθήνα. Ο αγώνας είναι υψηλής βαθμολογικής σημασίας μιας και οι δύο ομάδες  παρουσιάζουν παρόμοια δυναμική φέτος. Ας είμαστε όλοι εκεί για να στηρίξουμε την προσπάθεια των αθλητών μας!
 
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 6-5, 7-8, 8-9, 9-10, 11-14(ημχ.), 14-16, 18-19, 21-22, 22-26, 23-28, 27-31
ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ (Δεληγιάννης): Μπόλας, Τσαγκερας 4, Θεοδωρόπουλος 6, Μπουμπουλεντας, Μπάρμπας, Ροτζιος, Μισαηλίδης 10, Μπιλιούρης, Αθανασιάδης, Αποστολίδης 2, Σαράφης, Δεληγιάννης, Βαφείδης, Τσατσας 2, Φερλαχίδης, Λόλας 3.
ΑΣΕΔ (Χαλκίδης): Κιαρτζίδης, Παγιάτης 2, Μπατής 7, Χατσατουριάν, Κολεζάκης, Παναγιώτου 4, Παπαδόπουλος, Χουρσουντιάν 2, Γερουλάνος 9, Γιαντσα 1, Χαριτωνίδης 2, Κοβάνης 1, Αραπακόπουλος, Ζιβούλοβιτς 1, Κολλυρης, Δικαιούλιας 2.
Διαιτητές: Τσιάνας - Τόλιος, Δίλεπτα: 2-5, Πέναλτι: 3/3-1/1