Πέμπτη, Μαϊος 02, 2024
Follow Us
Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2023 20:21

Ανακοίνωση με αιχμές για την διάλυση της ανδρικής ομάδας χάντμπολ από την διοίκηση του Φιλίππου Βέροιας

Αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας η ιστορική ομάδα χάντμπολ ανδρών του Φιλίππου Βέροιας. Η βεροιώτικη ομάδα δεν κατέβηκε να αγωνιστεί για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και έτσι βάσει κανονικσμού αποβάλλεται και ουσιαστικά διαλύεται καθώς τίθεται σε αγωνιστική απραξία.

Έτσι η διοίκηση του Φιλίππου Βέροιας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την άποψή της για τα όσα οδήγησαν το ανδρικό τμήμα σε αποβολή από το πρωτάθλημα.

"Επειδή πολλά γράφτηκαν μέσα στην εβδομάδα από τους γνωστούς πλέον ανώνυμους, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους φίλους του τμήματος χαντμπολ του Φιλιππου για το τι συνέβη μέχρι σήμερα.

Ο Φετινός προγραμματισμός απο την διοικούσα επιτροπή χαντμπολ για το ανδρικό τμήμα του φιλίππου Βέροιας, προβλέπει να ενεργοποιηθεί η εφηβική ομάδα (που αποτελείται από 14 ενεργούς αθλητές ) και να αποτελέσει τον κορμό του τμήματος αφενός μεν για να πάρουν οι έφηβοι αθλητές πολλές συμμετοχές και να αποκτήσουν πολύτιμη αθλητική εμπειρία , αφετέρου δε για να αναδείξουμε νέους αθλητές, οι οποίοι θα μπορούσαν να σταθούν μελλοντικά στην μεγάλη κατηγορία.

Παράλληλα είχαμε έρθει σε συμφωνία με έναν ξένο αθλητή και με τέσσερις Έλληνες Έμπειρους αθλητές με πολλές συμμετοχές στη Α2 κατηγορία καθώς και με ακόμη δύο αθλητές Βεροιώτες που αγωνίστηκαν με τον Φίλιππο Βέροιας στην μεγάλη κατηγορία και προς τιμήν τους δήλωσαν παρόντες, προκειμένου να βοηθήσουν το τμήμα στο πρωτάθλημα της Α2.

Δυστυχώς όμως η εισήγηση του προπονητή της εφηβικής ομάδας δημόσια πριν μια εβδομάδα , ήταν οι αθλητές του εφηβικού τμήματος να μην αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Α2 καθώς δεν είναι "έτοιμοι" όπως ο ίδιος δήλωσε και πρότεινε την συμμετοχή του ανδρικού τμήματος στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής.Μετά και την εισήγηση αυτή, εκ των δεκατεσσάρων εφήβων, πλην όμως ανήλικων αθλητών, μόνο δύο εξ αυτών δήλωσαν την επιθυμία να αγωνιστούν στην ανδρική ομάδα.

Γίνεται αντιληπτό επομένως πως ομάδα με 8 άτομα δεν μπορεί να αγωνιστεί σε κανένα πρωτάθλημα, ενώ δεκατέσσερις μετάγραφες για να αγωνιστεί η ομάδα στην Α2 κατηγορία δεν μπορούσαν να γίνουν, καθώς οικονομικά αυτό δεν ήταν δυνατό. Όταν μάλιστα οι περισσότερες ομάδες της Α2 κατηγορίας με τις οποίες κληρωθηκαμε (ΧΑΝΘ, ΦΟΙΒΟΣ, ΦΕΡΩΝΑΣ), αγωνίζονται με νεαρούς αθλητές από τα αναπτυξιακά τους τμήματα για τους ίδιους λόγους, εμείς ως ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ κατά τον προπονητή της εφηβικής ομάδας δεν είμαστε έτοιμοι.

Είναι προφανές ότι έχουμε κάνει λάθη. Το λάθος όμως να δώσουμε ευκαιρία σε ανθρώπους ,που μετά την Α2 αντί να μπουν μπροστά και να βοηθήσουν την ομάδα με την δυσκολία στην οποία έχει περιέλθει,ενώ βιοπορίζονται μέσω του σωματείου, αυτοί οι ίδιοι να μας υπονομεύουν, δεν θα συνεχιστεί άλλο. Δεσμευόμαστε ότι θα υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές στο τμήμα χάντμπολ από αύριο κιόλας, ώστε το τμήμα να επιστρέψει δυνατό και να περιβάλλεται από ανθρώπους που το σέβονται και δεν προσδοκούν ίδιον όφελος από αυτό".