Κυριακή, Απρίλιος 28, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 16:01

Τι ισχύει για τη νέα Γ΄ Εθνική

Την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους των 18 ομάδων, εάν και εφόσον δεν υποβιβαστούν και άλλες ομάδες πέραν αυτών των οποίων προβλέπεται.

Για την αγωνιστική περίοδο (2023 – 2024) επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δε δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες, από τους οποίους θα επιτρέπεται να αγωνίζονται έως δύο(2).

Την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνος πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 21 ετών, οι οποίοι απαραιτήτως θα πρέπει να δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών. Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2023 – 2024 οι γεννηθέντες πριν από την 01.01.1991. Η συμμετοχή περισσότερων ποδοσφαιριστών άνω του εν λόγω ηλικιακού ορίου συνιστά αντικανονική συμμετοχή.

Για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις (4) ομίλους και θα προβιβάζονται στην ανώτερη κατηγορία οι πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου, δηλαδή τέσσερις (4) ομάδες. Σε περίπτωση που κάποια πρωταθλήτρια ομάδα δεν μπορέσει να δηλώσει συμμετοχή στην ανώτερη κατηγορία, το δικαίωμα αποκτά η δευτεραθλήτρια ομάδα από τον αντίστοιχο όμιλο. Εάν και η δευτεραθλήτρια ομάδα δε δηλώσει συμμετοχή το δικαίωμα αποκτά η καλύτερη δευτεραθλήτρια ομάδα των υπόλοιπων ομίλων (Άρθρο 20 παρ. 10του Κ.Α.Π.)

Υποβιβάζονται συνολικά από τους τέσσερις ομίλους της Γ’ Εθνικής 30 ομάδες

Γήπεδα Γ Εθνικής

Πρέπει να έχουν εξέδρες θεατών χωρητικότητας πεντακοσίων (500), κατ' ελάχιστο, καθήμενων θεατών. Στις εξέδρες θα προβλέπεται/ διαχωρισμός, μέσω σταθερού κιγκλιδώματος, των θεατών και διαφορετικές είσοδοι για κάθε τμήμα τους, που θα είναι απολύτως ελεγχόμενες και ασφαλείς. Στο εμπρόσθιο τμήμα τους οι κερκίδες θα διαθέτουν κιγκλίδωμα σε επαρκές για την αποφυγή ατυχημάτων ύψος. Επίσης, θα προβλέπεται η ύπαρξη τουαλετών για τους θεατές (δύο τουλάχιστον για κάθε πλευρά των εξεδρών). Κατάλληλες θεωρούνται και οι χημικές τουαλέτες. Το γήπεδο θα διαθέτει μικροφωνική εγκατάσταση για τις απαραίτητες ανακοινώσεις προς τους θεατές. ε. Στις εξέδρες θα προβλέπονται θέσεις, με ασφάλεια διαχωρισμένες, για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

στ. Χώρο πάρκινγκ με σταθερές και φυλασσόμενες θέσεις για φιλοξενούμενη ομάδα, διαιτητές και παρατηρητή. ζ. Η αθλητική εγκατάσταση θα είναι περιφραγμένη με σταθερή περίφραξη, θα διαθέτει συγκεκριμένες και αριθμημένες εισόδους – εξόδους θεατών και ξεχωριστή είσοδο για τις ομάδες και τους αξιωματούχους αγώνα. Οι είσοδοι για τους φιλάθλους των διαγωνιζόμενων ομάδων θα είναι διαφορετικές για λόγους ασφαλείας.

η. Η αθλητική εγκατάσταση θα πρέπει να διαθέτει Η/Υ, internet και εκτυπωτή/scanner στα αποδυτήρια του διαιτητή, άλλως θα επιβληθεί πρόστιμο 200 ευρώ στο γηπεδούχο σωματείο, αφού επιβεβαιωθεί η μη ύπαρξή τους από τον Παρατηρητή Αγώνα στην έκθεσή του και την αναφορά του Διαιτητή στο Φ.Α.

θ. Η αθλητική εγκατάσταση θα πρέπει να διαθέτει στο χώρο του ιατρείου του γηπέδου, απινιδωτή, έτοιμο προς χρήση από τον ιατρό του αγώνα, άλλως θα επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ στο γηπεδούχο σωματείο, αφού επιβεβαιωθεί η μη ύπαρξή του από τον Παρατηρητή Αγώνα στην έκθεσή του και την αναφορά του Διαιτητή στο Φ.Α.