Μια γεύση από Κρήτη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 στη Νάουσα, όπου ο Σύλλογος Κρητικών Νομού Ημαθίας διοργανώνει τη φετινή Γιορτή Τσικουδιάς.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στο Οινοποιείο «Κόκκινος», με τη συμμετοχή του Γιώργου Σφακιανάκη, σε μια συνάντηση αφιερωμένη στην κρητική μουσική και παράδοση, στα ήθη και τα έθιμα της Μεγαλονήσου.
Η Γιορτή Τσικουδιάς αποτελεί μια ευκαιρία για τους Κρητικούς της Ημαθίας, αλλά και για όλους όσοι αγαπούν την κρητική κουλτούρα, να συναντηθούν, να διασκεδάσουν και να κρατήσουν ζωντανά τα στοιχεία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Η τσικουδιά, σύμβολο φιλοξενίας, παρέας και αυθεντικής κρητικής διασκέδασης, βρίσκεται στο επίκεντρο της γιορτής.
Η διοργάνωση φιλοδοξεί να προσφέρει μια όμορφη μεσημεριανή έξοδο με παραδοσιακό χαρακτήρα, φέρνοντας την κρητική φιλοξενία πιο κοντά στην τοπική κοινωνία της Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής.
Η είσοδος έχει οριστεί στα 5 ευρώ, ενώ τα παιδιά έως 12 ετών θα εισέρχονται δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6945 789852, να επισκεφθούν τη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook, @imakritikoi, ή την ιστοσελίδ.α www.imacret.gr.
Ο Σύλλογος Κρητικών Νομού Ημαθίας απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στη γιορτή και να γίνουν μέρος μιας εκδήλωσης που τιμά την κρητική παράδοση και ενισχύει τους δεσμούς της τοπικής κοινωνίας με τον πολιτισμό της Κρήτης