goggle ads

A+ A A-

Δ. Γκίμας: «Λυπάμαι για την απόφαση Λαζού»

Ο προπονητής του Φιλίππου Βέροιας κος Δημήτρης Γκίμας στην σημερινή συνέντευξη τύπου δήλωσε: «Θεωρητικά αύριο (11/9) θα ξεκινούσαμε την νέα χρονιά με την παρουσίαση της ομάδας. Δυστυχώς όμως αναγκαζόμαστε να είμαστε εδώ σήμερα για άλλο σκοπό. Η απόφαση του Ηλία είναι κάτι το οποίο με αιφνιδίασε. Ήξερα βέβαια τους προβληματισμούς εδώ και καιρό τους απλά δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη όντας και πιο παρασυρόμενος από την επιθυμία μου η ομάδα πρέπει να είναι στην Α2 κατηγορία.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η «τρύπα» αυτή υπάρχει. Και για διάφορους λόγους το κενό αυτό τις δυο τελευταίες μέρες εκτοξεύθηκε κατά 7.000 – 8.000 ευρώ. Και όντας μετρημένα τα οικονομικά της ομάδας η οποιαδήποτε μεταβολή προς τα πάνω αλλάζει όλο τον προσανατολισμό. Θέλω εδώ να σταθώ άλλη μια φορά στην πορεία της ομάδας μπάσκετ που λέγεται Φίλιππος η οποία ξεκινάει από το 1999 και τον Πέτρο Φύκατα που τότε κλήθηκε να βοηθήσει και αργότερα με τον Γίωργο Φύκατα.

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα «απογειώθηκε» με τον Γιώργο Τραπεζανλίδη και τέλος με τον Ηλία Λαζό οι οποίοι αφιέρωσαν ψυχή και σώμα στην ομάδα. Δεν ήταν δηλαδή μια άψυχη διοίκηση την οποία βρίσκαμε στο τηλέφωνο μόνο όταν υπήρχε πρόβλημα. Ήταν σχεδόν κάθε μέρα στο γήπεδο. Το κυριότερο όμως απ’ όλα είναι ότι υπήρχε μεγάλη ψυχική επαφή ανάμεσα σε παίκτες, διοικούντες και προπονητές. Είμασταν δηλαδή μια παρέα και το τραγούδι επιβεβαιώνεται ότι «ιστορία γράφουν οι παρέες». 
Η ομάδα προχώρησε και έφτασε εδώ που έφτασε με βάση το συναίσθημα και το δέσιμο που υπήρχε ανάμεσα μας. Το οποίο και συνεχίζει να υπάρχει. Αυτό δεν είναι εύκολο να συμβεί. Λυπάμαι πολύ για την απόφαση αυτή του Ηλία όμως δεν μπορώ να πω κουβέντα. Μέσα σε λίγους μήνες χάσαμε δυο ανθρώπους τους μπάσκετ (Τραπεζανλίδη – Λαζό) και αυτό είναι λυπηρό. Η ομάδα πρέπει να διοικείται από ανθρώπους του μπάσκετ. Που αγαπάνε το μπάσκετ. Χάρηκα πολύ όταν ο Γιάννης Κεχαγιόγλου προσφέρθηκε να βοηθήσει σε αυτή όλη την παρέα. Και η βοήθεια του ήταν πολύ σημαντική. 
Όσο αφορά τα δημοσιεύματα περί αποχώρησης του Φιλίππου από την Α2, προσωπικά μίλησα με κάποιους δημοσιογράφους από την Αθήνα, και εξήγησα σε όλους ότι η διοικούσα επιτροπή παραιτείται και ο σύλλογος θα πρέπει να αποφασίσει πιο θα είναι το μέλλον της ομάδας. Το θεωρώ μεγάλη ντροπή για την πόλη της Βέροιας η ομάδα να μην συμμετέχει στην Α2. Εγώ σήμερα κάνω έκκληση σε όποιον αγαπάει το μπάσκετ. Υπάρχει ένα κενό 20.000 περίπου το οποίο πρέπει να καλυφθεί. Πείτε με ζητιάνο δεν με ενδιαφέρει. Είναι κρίμα η ομάδα για 20.000 να διαλυθεί μτά από μια τέτοια πορεία 17 ετών. Θα μου πείτε 20.000 ευρώ, ειδικά τις σημερινές εποχές, για να κάνει το κέφι του ο Γκίμας και ο Λαζός ; Όσο αφορά το πρόσωπο μου αν είναι να προχωρήσει η ομάδα φεύγω σε ένα λεπτό. 
Είμαι 32 χρόνια στον Φίλιππο από τα 37 που ασχολούμαι με το μπάσκετ. Μπορώ να εκφέρω γνώμη αλλά δεν είμαι ιδιοκτήτης η διοίκηση θα αποφασίσει για το μέλλον. Πιστεύω όμως ότι μόνο με επιτροπή μπάσκετ μπορεί το τμήμα να πάει μπροστά. Η λύση όμως για την ομάδα πρέπει να βρεθεί μέσα σε 48 ώρες. Ξέρω ότι οι πιθανότητες για παραμονή στην κατηγορία με το ρόστερ που ετοιμάζαμε ήταν ελάχιστες. Όμως ελάχιστες ήταν και οι πιθανότητες παραμονής στην Γ’ Εθνική το 2006. Εμείς το ξέρουμε. Το παλέψαμε το πετύχαμε. 
Έχω μάθει τις πιθανότητες να τις διεκδικώ. Έχω πίστη μέσα μου ότι κάτι μπορεί να γίνει μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν θέλω να σταθώ σε ένα απλό ευχαριστώ απέναντι στον Γιώργο και τον Ηλία όχι γιατί δεν το αξίζουν αλλά γιατί θεωρώ ότι η σχέση μας αυτή δεν τελειώνει εδώ. Όσο αφορά την διοίκηση είμαι ανοικτός να καταθέσω τις απόψεις μου αν χρειαστεί. Δεν ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με κανέναν. Τέλος θέλω να ζητήσω και εγώ συγνώμη από τους παίκτες και λυπάμαι που δεν συνεργαζόμαστε»

Copyright © 2013 24oresnews.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Ανάπτυξη & υποστήριξη ιστοσελίδας: LEONweb