A+ A A-

Κρούσμα στην ανοιχτή δομή προσφύγων της Αλεξάνδρειας αναφέρει το ΚΚΕ Ημαθίας

Από την ΤΕ ΚΚΕ Ημαθίας έγιναν γνωστά τα εξής:

Μετά   τα  εκατοντάδες  κρούσματα  κορονοϊού  σε βιομηχανίες  επεξεργασίας  ροδακίνων  στο Νομό μας  και  στην  γειτονική  Πέλλα, μετά  το κλείσιμο του   7ου Δημοτικού  Σχολείου  Αλεξάνδρειας, επιβεβαιώθηκε  ακόμα  ένα  κρούσμα στην ανοιχτή  δομή  προσφύγων  στην  Αλεξάνδρεια.

Οι  εξελίξεις  αυτές  επιβεβαιώνουν  πόσο κάλπικο  είναι   το αφήγημα  της  Κυβέρνησης   για τη  διαχείριση  της  πανδημίας. Υγειονομικά πρωτόκολλα  έγιναν   λάστιχο  για  τα  κέρδη   των  μεγαλοβιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων  και των  αεροπορικών  εταιριών.

Η  ευθύνη  της  Κυβέρνησης  για το  ασφαλές  άνοιγμα  των σχολείων  περιορίστηκε  στη  χορήγηση  μια μάσκας  και στις «συμβουλές» υπηρεσιακών και  κυβερνητικών παραγόντων.

Tο  άτομο  που  προσβλήθηκε  νοσηλεύεται  σε νοσοκομείο  της  περιοχής  ενώ  και ο  οικογενειακός   του  περίγυρος  παρουσιάζει  ύποπτα  συμπτώματα.

Παράλληλα  οι   εργαζόμενοι  στο Κέντρο  συνεχίζουν να  εργάζονται στη δομή χωρίς  να  έχουν  άμεσα  τα απαραίτητα  τεστ στους ίδιους ,αλλά  και στους πρόσφυγες  που  διαμένουν εκεί ώστε  να γίνει ιχνηλάτηση  πιθανών  κρουσμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση φορέων  καταγγέλλεται  ότι  μέχρι στιγμής  δεν  έχει  γίνει  απολύμανση  του  χώρου  ,όπως  και  η  έλλειψη  ουσιαστικών  μέτρων ώστε να   μειωθούν  οι πιθανότητες  διασποράς  του  ιού.

 Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή τόνισε την ανάγκη να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα στις προσφυγικές δομές για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Έχει ακέραια την ευθύνη, να πάρει  όλα τα απαραίτητα μέτρα άμεσα  όπως:

wΝα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να υπάρχει ακριβής εικόνα του αριθμού των κρουσμάτων. Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που λαμβάνονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Για όσους ήπια νοσούντες επιλεγεί να παραμείνουν στη δομή, χρειάζεται να προβλεφθεί ειδικός χώρος, καθώς η απομόνωσή τους δεν είναι δυνατόν να γίνει μέσα στα μικρά οικήματα που διαμένουν.

wΝα παρθούν τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής, να γίνεται συχνή απολύμανση των χώρων, να χορηγηθούν δωρεάν όλα τα υλικά ατομικής υγιεινής.

wΝα εξοπλιστεί και να ενισχυθεί το ιατρείο με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να εξασφαλίζεται η μεταφορά των προσφύγων σε κατάλληλες δομές Υγείας εφόσον χρειάζεται.

wΝα  ενισχυθεί  με ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό και μέσα το Κέντρο Υγείας  Αλεξάνδρειας

wΓια το διάστημα του υγειονομικού περιορισμού στη δομή φιλοξενίας να εξασφαλιστούν για όλους τα είδη πρώτης ανάγκης, τα τρόφιμα και τα φάρμακα, συνολικά όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη διαβίωση των προσφύγων.

wΝα επιδειχθεί ιδιαίτερη φροντίδα για τα παιδιά.

wΟι εργαζόμενοι είναι η καρδιά της λειτουργίας της δομής και είναι ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα προφύλαξης και προστασίας, να εξασφαλιστούν σταθερές εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα».

Επίσης  το ΚΚΕ  καλεί  το  λαό  της  περιοχής  να απομονώσει  κάθε  φωνή  που  θα σπείρει  το  ρατσιστικό δηλητήριο  με  αφορμή  το  κρούσμα στη Δομή προσφύγων. Είναι  ευθύνη  της Πολιτείας να  πάνε  όλα  τα παιδιά  στο  Σχολείο  με  τη μεγαλύτερη  δυνατή ασφάλεια  για τα ίδια , τους γονείς τους  και τους δασκάλους  τους.

Copyright © 2013 24oresnews.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Ανάπτυξη & υποστήριξη ιστοσελίδας: LEONweb