goggle ads

A+ A A-

Να δοθούν απαντήσεις για να προστατευτεί το ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο

Μας «σάπισε» η βροχή και νωρίς νωρίς θα μας …αποτελειώσει και το πετρέλαιο με την τιμή που θα έχει. Εντάξει, θα είναι αυξημένο το επίδομα θέρμανσης, αλλά για να το πάρεις πρέπει να έχεις παράδες για να βάλεις πρώτα πετρέλαιο και μετά θα έχεις λαβείν!!!

Το προηγούμενο διάστημα δημιουργήθηκε ένα πολύ σοβαρό θέμα με κάποιες ραδιοφωνικές δηλώσεις του ποδοσφαιρικού παράγοντα Ανδρέα Καλαϊτζίδη. Όπως κατήγγειλε σε ραδιοφωνική εκπομπή και γράφτηκε στα ΜΜΕ, με αφορμή την διακοπή της συνεργασίας του με τον Φίλιππο Μελίκης, οι παράγοντες της Μελίκης του ζήτησαν, ουσιαστικά, να επιβάλλει στην Αγία Μαρίνα να δώσει το παιχνίδι. Μια καταγγελία πολύ σοβαρή και δεν κουνήθηκε …φύλο!!!

Ο Ανδρέας Καλαϊτζίδης είναι μέλος της διοίκησης της ΕΠΣ Ημαθίας και οφείλει τόσο ο ίδιος (και για την αξιοπιστία του) όσο και η διοίκηση της Ένωσης να διερευνήσουν την υπόθεση. Μάλιστα θα έλεγα ότι και η νέα διοίκηση του Φιλίππου Μελίκης θα πρέπει να πάρει θέση για την αξιοπιστία της ιστορικής ομάδας.

 

Αυτές οι καταγγελίες αμαυρώνουν το τοπικό μας ποδόσφαιρο και πρώτα απ΄ όλα η ίδια η διοργανώτρια θα πρέπει να το προστατεύσει. Και μην μου πείτε ότι …πέφτω από τα σύννεφα που άκουσα μια τέτοια καταγγελία. Ξέρω πολύ καλά τις γίνεται στο ποδόσφαιρο και πατάω καλά στα πόδια μου.

Ωστόσο, όμως, όταν καταγγέλλονται περιστατικά που πλήττουν το ευ αγωνίζεσθαι, δεν μπορούν να μην διερευνώνται και να «χύνεται» άπλετο φως!!! Και πρωτοπόρος πρέπει να είναι η διοργανώτρια η οποία είναι θεματοφύλακας, εν προκειμένω, του τοπικού μας ποδοσφαίρου.  

Αναμένομε νεώτερα!!!

 

Όμως να εξάρω και μία σωστή απόφαση που πήρε η διοίκηση της ΕΠΣ Ημαθίας. Ανέβαλλε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες του Σαββατοκύριακου, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν.

Και όσο θυμάμαι πως σε ανάλογες περιπτώσεις η διοίκηση Καραμελίδη δεν ανέβαλλε τους αγώνες γιατί …δεν έβγαιναν οι ημερομηνίες (μόνιμη δικαιολογία), βάζοντας σε κίνδυνο, πρωτίστως, την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και δευτερευόντως την καταστροφή των αγωνιστικών χώρων, θεωρώ ότι η διοίκηση Μουρτζίλα έπραξε ΟΡΘΩΣ!!!

 

Απορώ τι νόημα έχει ένα φιλικό παιχνίδι κάτω από τέτοιες καιρικές συνθήκες. Νομίζω ότι οι κίνδυνοι είναι περισσότεροι από τα οφέλη που μπορεί να προσδώσει ένα τέτοιο φιλικό, μέσα σε δύσκολες αγωνιστικές συνθήκες.

Άλλωστε από μόνοι τους οι παίκτες, αναγνωρίζοντας τους κινδύνους, δεν θα δώσουν στο παιχνίδι αυτά που πρέπει για να βγάλει ο προπονητής τα συμπεράσματά του. Θα αυτοπροστατευτούν και είναι λογικό!!!

 

Υπάρχει κενό επικοινωνίας μεταξύ αγωνιστικού τμήματος και γραφείου επικοινωνίας της ΠΑΕ Βέροια. Ο φιλικός αγώνας της Βέροιας με τον Πανδραμαϊκό ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στο γήπεδο του Λουτρού. Όμως με την συνεχή βροχόπτωση ο αγωνιστικός χώρος επιβαρύνθηκε σημαντικά και έτσι το Σάββατο πριν το μεσημέρι πάρθηκε η απόφαση η συγκεκριμένη, χθεσινή, αναμέτρηση να διεξαχθεί στο στάδιο της Αλεξάνδρειας.

Όμως δεν υπήρξε καμιά επίσημη ανακοίνωση για την αλλαγή γηπέδου του συγκεκριμένου φιλικού μέχρι χθες Κυριακή λίγο πριν το μεσημέρι που εκδόθηκε, τελικά, δελτίο τύπου, 24 ώρες μετά την απόφαση. Είτε οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού τμήματος δεν ενημέρωσαν για την αλλαγή τον υπεύθυνο τύπου της ΠΑΕ ώστε να εκδώσει άμεσα την σχετική ανακοίνωση και έτσι τον εξέθεσαν ή τον ενημέρωσαν και αυτός εκτέθηκε από μόνος του απέναντι στην φίλαθλη κοινή γνώμη, με την έλλειψη έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης. 

 

Άλλο πάλι και τούτο. Μετά την λήξη του αγώνα κυπέλλου της Βέροιας με την Αναγέννηση Καρδίτσας, στην φυσούνα και στον διάδρομο των αποδυτηρίων έγινε μια ολιγόλεπτη αντιπαράθεση διαμαρτυριών με τον διαιτητή της αναμέτρησης.

 

Και ενώ κανένας δημοσιογράφος δεν έγραψε τίποτα, ο υπεύθυνος τύπου της ΠΑΕ Βέροια τράβηξε βίντεο και έβγαλε φωτογραφία και τα δημοσιοποίησε στο δικό του ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να αναδημοσιευτεί το θέμα και στα υπόλοιπα, πανελλήνια, μέσα.

Βέβαια μετά από συστάσεις που του έγιναν, απέσυρε το θέμα, ωστόσο η «κακιά» είδηση πήρε έκταση σε όλη την Ελλάδα.

Με δυο λόγια, στην ΠΑΕ Βέροια μόνοι τους έβγαλαν τα …μάτια τους!!!

 

Βόμβα στα θεμέλια της ΕΠΟ, αλλά και στη διεξαγωγή της Super League 2 αποτελεί η πανηγυρική δικαίωση της ΠΑΕ ΑΕΛ και του Αλέξη Κούγια, στην προσφυγή που είχαν κάνει κατά της απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, να αδειοδοτήσει της ομάδες της Football League!

Το Διαιτητικό είχε εκδικάσει στις 28 Σεπτεμβρίου την προσφυγή της ΑΕΛ κατά της ΕΠΟ για την απόφαση περί αδειοδότησης των ομάδων της Football League που προβιβάστηκαν στη Superleague 2. Το βράδυ της Τρίτης, η «βόμβα» έσκασε, καθώς το Διαιτητικό Δικαστήριο δημοσιοποίησε την απόφαση που δικαιώνει την ΑΕΛ για το θέμα της αδειοδότησης των ομάδων της Football League.

Μετά τη δικαίωση της ΑΕΛ στο Διαιτητικό Δικαστήριο, η Ε.Ι.Μ./Ε.Π.Ο. αποφάσισε να ανακαλέσει τα δελτία ποδοσφαιριστών άνω των 25 ετών, οι οποίοι είτε μετακινήθηκαν σε ΠΑΕ που δεν είχαν άδεια από το δευτεροβάθμιο όργανο αδειοδότησης, είτε τα συμβόλαιά τους ανανεώθηκαν εκπρόθεσμα, οπότε λογίστηκαν ως μεταγραφές.

Πρόκειται για τις ΠΑΕ Ολυμπιακό Βόλου, Πανσερραϊκός, Απόλλων Πόντου, Καλλιθέα, Αιγάλεω και Αστέρας Βλαχιώτη, οι οποίες μπορούσαν να αποκτήσουν έως τρεις ποδοσφαιριστές άνω των 25 ετών, αλλά μετά την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων θεμάτων, η οποία κρίθηκε μη νόμιμη από το Διαιτητικό, ενισχύθηκαν περαιτέρω ενόψει της συμμετοχής τους στη Super League 2.

Αυτήν την φορά ο Αλέξης Κούγιας είχε απόλυτο δίκιο καθώς υπήρχε αδικία σε βάρος των ομάδων που είτε πήραν αδειοδότηση, είτε ανέβηκαν αγωνιστικά από την FootballLeague, έναντι αυτών που κέρδισαν κατηγορία λόγω αναδιάρθρωσης.

Πάντως η νέα ανακατωσούρα προμηνύει νέα αναβολή στην πρεμιέρα της Supeleague 2 που ανακοινώθηκε να ξεκινήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας

Copyright © 2013 24oresnews.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Ανάπτυξη & υποστήριξη ιστοσελίδας: LEONweb