A+ A A-

Τηρήθηκαν τα "νόμιμα" στην διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣ Ημαθίας;

«Τρέχουν» και πάλι τα πρωταθλήματα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και χάντμπολ, ενώ ολοκληρώνεται αυτό της volleyleague με αυτά τα περίεργα playout που γίνονται για τις θέσεις 5-8.

Και τα χαρακτηρίζω «περίεργα» γιατί γίνονται μόνο σε γήπεδα της Αθήνας, καθώς δύο (Φίλιππος και ΟΦΗ) από τέσσερις (οι άλλες δύο είναι η Κηφισιά και ο Μίλωνας Ν. Σμύρνης) είναι ομάδες της Περιφέρειας.  

Δηλαδή οι αθηναϊκές ομάδες αγωνίζονται πάντοτε με πλεονέκτημα έδρας, ακόμα και αν είναι …κεκλεισμένων των θυρών!!!

«Περίεργα» πράγματα έγιναν και στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ημαθίας. Για άλλους «διακόπηκε» και για άλλους δεν «ξεκίνησε». Και το λέω αυτό γιατί η επίσημη θέση, με σχετική ανακοίνωση, του Προέδρου της Στέργιου Μουρτζίλα, η «Γενική Συνέλευση δρομολογήθηκε κανονικά στις 19:00 παρουσία του ορισθέντος από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας δικηγόρου ως Προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής και είχε ήδη ξεκινήσει η ψηφοφορία. Και όλα αυτά παρουσία 2 περιπολικών που διασφάλιζαν την τάξη και την απόλυτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων» λέει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Στις 19:12 εντελώς ξαφνικά εμφανίστηκε ο Ταξίαρχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας και ζήτησε την διακοπή της υπαίθριας Γενικής Συνέλευσης κ.λ.π.».

 

Δεν θα μπω στην διαδικασία των «άνωθεν» εντολών και άλλων όσων ακούστηκαν περί νομιμότητας κ.λ.π.. Εγώ θα σας παραθέσω την πρόσκληση της ΕΠΣ Ημαθίας για Γενική Συνέλευση η οποία αναφέρει:

Σ Υ Γ Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Σωματείων-μελών της Ε.Π.Σ.ΗΜΑΘΙΑΣ στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΒΕΡΟΙΟΠΟΛΙΣ» στα Ασώματα την 29.03.21 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα έναρξης 19.00 μ.μ. με θέματα:

1.-Επικυρωση πληρεξούσιων αντιπροσώπων

2.-Εκλογη ΤΡΙΩΝ (3) πρακτικογράφων για την τήρηση των πρακτικών της Γ.Σ.

3.-Διοικητικος Απολογισμός

4.-Εκλογη ΔΥΟ (2) μελών Εφορευτικής Επιτροπής και εφόσον δεν οριστεί τακτικός δικαστής, ως δικαστικός αντιπρόσωπος-πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής, εκλογή ΤΡΙΩΝ (3) μελών της εφορευτικής επιτροπής.

5.-Αρχαιρεσίες για την εκλογή ΕΝΤΕΚΑ (11) τακτικών και μέχρι ΕΝΤΕΚΑ (11) αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ. της Ένωσης τετραετούς θητείας, με μυστική ψηφοφορία, καθώς και για την εκλογή ΤΡΙΩΝ (3) τακτικών και μέχρι ΤΡΙΩΝ (3) αναπληρωματικών μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ένωσης, τετραετούς θητείας, με μυστική ψηφοφορία. 

 

Πως λοιπόν από την υποτιθέμενη έναρξη της Γενικής Συνέλευσης στις 7 και σε 12 λεπτά (7.12) που έκανε την παρέμβασή του Αστυνομικός Διευθυντής και την διέκοψε, έγιναν όλα τα προηγούμενα διαδικαστικά, όπως προβλέπει η Πρόσκληση; Πότε έγινε η πρόκληση των πληρεξούσιων αντιπροσώπων, πότε ή εκλογή πρακτικογράφων, πότε ο Διοικητικός Απολογισμός, πότε η εκλογή μελών εφορευτικής επιτροπής, ώστε να έχει ξεκινήσει και η ψηφοφορία, όπως λέει η ανακοίνωση του αγαπητού Προέδρου;

Απαλλάχτηκε από το σώμα κάθε ευθύνης, διοικητικής και οικονομικής, η απερχόμενη διοίκηση, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί, πριν ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής νέας διοίκησης;

Προφανώς τίποτα από αυτά που προέβλεπε η Πρόσκληση της ΕΠΣ Ημαθίας δεν τηρήθηκε και γι αυτό θα ήταν άκυρη και η οποιαδήποτε εκλογή νέας διοίκησης καθώς δεν τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα και με την σειρά που ακολουθείται.

Βέβαια ακούστηκε και το εξής τραγελαφικό, όπως μου το ανέφεραν κάποια στελέχη. «Ο Διοικητικός Απολογισμός θα γίνει σε κάποια άλλη Γενική Συνέλευση το καλοκαίρι…».

Αυτά είναι πρωτάκουστα και πέρα για πέρα αντικανονικά, όπως λέμε όταν επιτυγχάνεται ένα γκολ από παράβαση που προηγήθηκε!!!

 

Άρα λοιπόν η ταμπακιέρα δεν είναι το αν καλύπτονταν ή όχι το υγειονομικό πρωτόκολλο και αν κάποιοι ολιγώρησαν και δεν ενημέρωσαν έγκαιρα ή σωστά. Το θέμα είναι ότι όλα θα γίνονταν χωρίς να τηρούνταν η νομιμότητα ή το εθιμικό δίκαιο για Γενικής Συνέλευσης. Άλλωστε γιατί τέτοια σπουδή να γίνουν οπωσδήποτε οι εκλογές στην συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση και κάτω από τέτοιες συνθήκες, από την στιγμή που η νυν διοίκηση της ΕΠΣ, όπως και κάθε άλλου φορέα, έχει νόμιμο δικαίωμα να παρατείνει την θητεία της για ένα εξάμηνο, λόγω ιδιαίτερων συνθηκών. 

 

Αυτά που γράφω δεν είναι αιχμές ούτε προς τη νυν διοίκηση, ούτε προσωπικά κατά του Προέδρου της Στέργιου Μουρτζίλα. Είναι καταγραφή ουσιαστικών λεπτομερειών που δεν τηρήθηκαν και είναι σε βάρος των ίδιων των μελών (σωματείων) της ΕΠΣ Ημαθίας και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μας.

«Οι νόμοι ισχύουν για όλους ή επιλεκτικά; Ζούμε αλήθεια σε μια πραγματικά ή κατ’ επίφαση δημοκρατική χώρα; Οι αστυνομικές αρχές δυστυχώς αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων ενώ οι κυβερνόντες επιλέγουν δικτατορικές πρακτικές» αναφέρει μια άλλη ανακοίνωση της ΕΠΣ Ημαθίας μετά το «ναυάγιο» της Γενικής Συνέλευσης.

Όμως από τα πραγματικά γεγονότα, ας προβληματιστούμε που ταιριάζουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί!!!

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας 

 

Copyright © 2013 24oresnews.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Ανάπτυξη & υποστήριξη ιστοσελίδας: LEONweb