A+ A A-

Όλα παραμένουν στον "αέρα" με την αναδιάρθρωση και τις εκλογές σε ΕΠΟ-ΕΠΣ

Φαίνεται ότι η έναρξη του πρωταθλήματος της FootballLeague είναι θέμα χρόνου. Από την στιγμή που οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μετά τις 15 Μάρτη η εικόνα με την πανδημία θα είναι πολύ καλύτερη στην χώρα μας, φαντάζομαι δεν θα συμβεί κάτι το πολύ στραβό και να μην έχουμε πρεμιέρα στην πολύπαθη τρίτη επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Άλλωστε η φετινή διοργάνωση θα είναι μια τυπική διαδικασία, έτσι για να βγούμε από την …υποχρέωση, καθώς από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα καταργηθεί.

Η αναδιάρθρωση για ένα δεκαήμερο ήταν σε διαβούλευση και η οποία ολοκληρώθηκε μόλις της Παρασκευή.  Και μην ρωτήσετε τι είναι η διαβούλευση και τι επιτυγχάνεται μ΄ αυτήν, γιατί θα σας απαντήσω μονολεκτικά: Τρίχες!!! Αυτό που είναι να γίνει, θα γίνει. 

Και να σας πω την αλήθεια το μόνο σίγουρο είναι πως η νέα Superleague2 θα είναι με δύο ομίλους των 16 ομάδων η οποία μεσοπρόθεσμα θα διαμορφωθεί σε έναν όμιλο των 16 ή 18 ομάδων. Από κει και πέρα το …χάος. Κανένας δεν ξέρει ή αν θέλετε τίποτα επίσημο δεν έχει διαδοθεί για το πώς θα «συνδέονται» οι ερασιτεχνικές κατηγορίες με τις επαγγελματικές. Θα συνεχίσει να υπάρχει η Γ΄ Εθνική; Θα γίνει Ειδικό Πρωτάθλημα μεταξύ των πρωταθλητών των ΕΠΣ; Θα υπάρξει καμιά νέα ιδέα;

Όλα πιθανά και όλα μπορεί ν αλλάξουν.

 

Νομίζω ότι όλα θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν μετά τις εκλογές της ΕΠΟ. Μετά από αναβολές αναβολών, λένε ότι θα γίνουν την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021. Όσον αφορά το ποιος θα είναι ο καταλληλότερος Πρόεδρος, η άποψη μου είναι πως πρέπει να είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου, με ειδικό βάρος. Και αυτός, σύμφωνα με τα ονόματα που «παίζουν», μπορεί να είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Και δεν μένω μόνο σ΄ αυτό. Θα ήθελα να πλαισιωθεί και από κάποιες άλλες δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για παράδειγμα τον Νίκο Μαχλά, τον Γιώργο Καραγκούνη, τον Βασίλη Τσάρτα κ.λ.π.. Τα ονόματα ενδεικτικά, γιατί δεν ξέρω αν όλοι αυτοί που ανέφερα, ταιριάζουν τα …χνώτα τους.  

 

Εκλογές όμως θα έχουμε και στην ΕΠΣ Ημαθίας. Για την ώρα αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι ο νυν Πρόεδρος Στέργιος Μουρτζίλας. Άλλωστε για την ώρα δεν υπάρχουν και άλλες υποψηφιότητες, αφού μία που «κυκλοφόρησε», αυτή του Κώστα Μαστοροδήμου, φαίνεται ότι δεν θα προχωρήσει.

Χωρίς να θέλω να μειώσω την διοικητική ικανότητα και τις όποιες προσπάθειες κάνει ο Στέργιος Μουρτζίλας, θεωρώ πως είναι λυπηρό να μην υπάρχουν άλλες υποψηφιότητες και ιδιαίτερα με τα χαρακτηριστικά που ανέφερα στην περίπτωση του Προέδρου της ΕΠΟ.

Για παράδειγμα ένας νεώτερος …Γαϊτάνος πλαισιωμένος από κάποιες παλαιές δόξες του Ημαθιώτικου ποδοσφαίρου, δεν θα έδιναν άλλη ώθηση στο Ημαθιώτικο ποδόσφαιρο;  Και δόξα τω Θεό η Ημαθία διαθέτει τέτοια πρόσωπα αφού υπάρχουν ομάδες που έγραψαν την δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

 

Προπονητής στην ΑΕ Καραϊσκάκης είναι ένας παλαιός φίλος της Βέροιας, ο Γιάννης Μάγγος, που ήταν γυμναστής στη «βασίλισσα» επί Απόστολου Χαραλαμπίδη.

Ο Καρδιτσιώτης προπονητής «κατάφερε» και αναδείχθηκε ως προπονητής και μάλιστα σε επίπεδο Superleague2. Πέρσι ήταν στην Ιεράπετρα, φέτος ξεκίνησε στον Απόλλωνα Λάρισας και από αρχές Φεβρουαρίου ανέλαβε την ΑΕ Καραϊσκάκης.

Φαίνεται όμως ότι δεν έχει το κατάλληλο δίπλωμα για να εργάζεται στην Superleague2 και γι αυτόν τον λόγο έχει πλάι του τον «δικό» μας Βασίλη Αργυρίου, ο οποίος λόγω διπλώματος UEFAPRO έχει το δικαίωμα αυτό να εργάζεται ως προπονητής σ΄ αυτήν την κατηγορία.

Θα μου πείτε πως αυτό συνέβαινε και συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις. Καμιά αντίρρηση. Το ερώτημά μου είναι άλλο. Από την στιγμή που ο Βασίλης Αργυρίου έχει πετύχει στις εξετάσεις για να πάρει ανώτερο δίπλωμα από αυτό που διαθέτει ο Γιάννη Μάγγος, λογικά δεν έχει και καλύτερες γνώσεις, άρα και πιο κατάλληλος για μια ομάδα;

Υ.Γ.: Το επίσημο siteτης ΑΕ Καραϊσκάκης παρουσιάζει τον Βασίλη Αργυρίου ως πρώτο προπονητή της ομάδας. Μας …κορόιδεψαν!!! Και όπως λέει και ο λαός, «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά».

 

Κάποιοι παράγοντες που προσφέρουν, πράγματι σπουδαίο έργο, στην ομάδα τους, έχουν αναλωθεί στην προσωπική τους προβολή.  Προκαταβολικά είναι …δοξασμένοι για το έργο τους. Δεν χρειάζεται τόσο μεγάλη και συχνή προβολή στα ΜΜΕ, γιατί αντί των παικτών, αυτοί μετατράπηκαν σε πρωταγωνιστές!!!

Αν συνεχίσουν έτσι, είναι βέβαιο ότι μεσοπρόθεσμα θα κάνουν, άθελά τους, κακό στην ομάδα τους…

 

Αλήθεια, μπορεί να μας πει η ΕΠΣ Ημαθίας τι θα γίνει με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα; Κουβέντα δεν γίνεται. Και αν τελικά δεν ολοκληρωθούν, ποια ομάδα θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια για να ανέλθει στην παραπάνω κατηγορία;

Επιβάλλεται μια δημόσια τοποθέτηση από την διοίκηση της ΕΠΣ και ποια είναι η (διεκδικητική) πρότασή της για τα πρωταθλήματα αυτά.

Υ.Γ.: Και για μην θεωρηθεί ότι «αντιπολιτεύομαι» την διοίκηση, δηλώνω ότι είναι ένα καλοπροαίρετο ερώτημα που προέρχεται από ανθρώπους του τοπικού μας ποδοσφαίρου.

Το "Κοκτέιλ" δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κερκίδα" της Δευτέρας

Copyright © 2013 24oresnews.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Ανάπτυξη & υποστήριξη ιστοσελίδας: LEONweb