A+ A A-

Το ποδόσφαιρο "πεθαίνει" κι αυτοί τον χαβά τους!!!

Επιτέλους ένα ευχάριστο νέο, μια ευχάριστη εξέλιξη. Θα ξεκινήσει και η FootballLeague και οι προετοιμασίες των ομάδων άρχισαν από την προηγούμενη βδομάδα. Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση των ομάδων, το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 27 και 28 Μαρτίου. Όμως για την  ημερομηνία έναρξης θα πρέπει να υπάρξει και κοινή υπουργική απόφαση και όχι μόνο η απόφαση των ΠΑΕ. Μια ΚΥΑ η οποία θα ληφθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου και ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο εκείνων των ημερών.

Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι η αντιδράσεις ποδοσφαιριστών κάποιων ομάδων, όπως είναι του Ιάλυσου, της Νίκης Βόλου, του Αιγάλεω και δεν ξέρω από ποιες άλλες ομάδες, που ζητούν να κάνουν οι παίκτες προετοιμασία για 6-7 εβδομάδες και μετά να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Και επειδή ο καθένας λέει το κοντό του και το φαρδύ του, από την προηγούμενη βδομάδα και μέχρι τέλος Μαρτίου που θα γίνει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, η πρεμιέρα, μεσολαβούν έξι βδομάδες!!! Προς τι ο αλληλοσπαραγμός; Οι έξι βδομάδες επαρκούν για την προετοιμασία των ποδοσφαιριστών, κάτι που συμβαίνει και κατά την προετοιμασία του καλοκαιριού. Άσε που «δαιμονίζομαι» και λέω πως υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές ομάδων που συντηρούσαν την φυσική τους κατάσταση όλο αυτό το διάστημα, είτε με ατομικές προπονήσεις, είτε σε μικρά γκρουπ, όπως και επιτρέπονταν.

Με αυτήν την στάση τους οι ποδοσφαιριστές κάποιων ομάδων μήπως δεν θέλουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα; Ποιος ξέρει τι έχουν μέσα στο μυαλό τους!!!

 

Το άλλο πάλι. Κάποιες ομάδες, μπορεί να μην το λένε, φαίνεται πως δεν θέλουν να αρχίσει καν το πρωτάθλημα της Football League, για οικονομικούς λόγους.

Για παράδειγμα, αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και με  την γνωστοποίηση της πρόθεσης της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, καταργώντας την FootballLeague, δεν θα πληρώσουν τα συμβόλαια των παικτών που έχουν και θα σχεδιάσουν από την αρχή τις ομάδες τους για την Superleague2.

Τι λέτε ρε!!! Υπάρχουν και ομάδες  σ΄ αυτήν την κατηγορία που πληρώνουν, εξ ολοκλήρου ή σε μεγάλο ποσοστό, τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών τους. Υπάρχουν συνεργασίες με χορηγίες κ.λ.π. Αυτά τις θα απογίνουν; Δηλαδή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν αυτήν την χρονιά με τη μεγάλη αγωνιστική απραξία, θα μεταφερθούν για την επόμενη;

Και ποιος τους είπε ξεκάθαρα πως θα γίνει η αναδιάρθρωση και πότε. Ανέφερε κάτι ο Αυγενάκης, αλλά από κει και πέρα τίποτα!!! Θα ισχύσει από φέτος ή θα τεθεί σε εφαρμογή η όποια αναδιάρθρωση από την από την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο. Εγώ δεν βλέπω να κινείται τίποτα για την ώρα και ο στόχος είναι η διεξαγωγή και η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος σε …fasttime!!!

 

Εκείνη η νεόκοπη Σαντορίνη; Να μην γίνει το πρωτάθλημα για οικονομικούς λόγους και να προχωρήσει η αναδιάρθρωση από το ερχόμενο καλοκαίρι. Με αυτήν  την λογική τότε, η Σαντορίνη θα πρέπει να επανέλθει στον …φυσικό της χώρο, την Γ΄ Εθνική, γιατί όλοι ξέρουμε πως ως …δευτεροτρίτη, ανέβηκε στην FootballLeagueγια να συμπληρωθούν είκοσι ομάδες και να δημιουργηθούν δύο όμιλοι των δέκα ομάδων.

Άρα αγωνιστικά δεν έχει καμία σχέση με την FootballLeague, αφού δεν πήρε καν μέρος. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν αρέσει, αλλά αυτή είναι η αλήθεια!!!

 

Οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος της Volleyleague, έχουν πρόβλημα με τις μολύνσεις από τον κορωνοϊό, γι αυτό και οι πολλές αναβολές αγώνων.

Μπορεί να επηρεάζει ότι οι αγώνες γίνονται σε κλειστούς χώρους, αλλά εγώ και πάλι «δαιμονίζομαι» και λέω μήπως δεν τηρούν σωστά το υγειονομικό πρωτόκολλο; Και αυτό μπορεί να μην ισχύει για όλες τις ομάδες. Για παράδειγμα ο Φίλιππος Βέροιας μπορεί να το τηρεί και εκτιμώ πως το κάνει με συνέπεια, ωστόσο κάποια άλλη ομάδα να μην το τηρεί. Για παράδειγμα η Κηφισιά κόντρα στη βεροιώτικη ομάδα αγωνίστηκε με παίκτη που είχε κορωνοϊό. Λογικό είναι να μολυνθούν και κάποιοι παίκτες του Φιλίππου.

Γι αυτό χρειάζεται υπευθυνότητα από τις διοικήσεις των ομάδων, γιατί δεν φταίνε αυτοί που είναι συνεπείς σ΄ αυτά που ορίζει η ΚΥΑ.     

 

Αντίθετα δεν υπάρχουν τέτοια κρούσματα στο ποδόσφαιρο. Είτε γιατί οι αγώνες γίνονται σε υπαίθριους χώρους, είτε γιατί τα μπάτζετ είναι, με τρομερή διαφορά, μεγαλύτερα από τις ομάδες βόλεϊ και ως εκ τούτου οι δαπάνες για τα tests είναι …ψίχουλα.

Κι όμως η FootballLeagueακόμα δεν ξεκίνησε, ενώ όταν θα ξεκινήσει, η Volleyleague θα έχει …τελειώσει!!!

 

«Πράσινο» για προπονήσεις δόθηκε στην Γ΄ Εθνική. Όμως είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει και αν ο χρόνος επαρκεί για να ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα το υπόλοιπο των 26 αγωνιστικών. Θα πρέπει να γίνονται αγώνες Κυριακή και Τετάρτη, αλλά αναρωτήθηκε κανείς πως είναι δυνατόν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να μπορούν να ακολουθήσουν σε αυτόν τον ρυθμό τις αγωνιστικές υποχρεώσεις; Πέραν τούτου να λάβουμε υπόψιν πως αρκετοί ποδοσφαιριστές ομάδων της Γ΄ Εθνικής, είναι νεαροί και προφανώς μαθητές. Θα έχουν εξετάσεις και ιδιαίτερα αυτοί που θα πρέπει να δώσουν πανελλήνιες.

Επίσης δεν άκουσα τίποτα για τις δαπάνες που απαιτούνται για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Μπορούν να ανταπεξέλθουν από μόνες τους οι ομάδες, ή θα χρηματοδοτηθούν;

Εύχομαι όλα να πάνε καλά, αν και εκτιμώ πως αρκετές θα είναι οι ομάδες που θα δηλώσουν αδυναμία να συμμετάσχουν στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

 

Και θα κλείσω με μια απορία. Για την οπλοφορία του Ιβάν Σαββίδη ο ΠΑΟΚ έχασε το πρωτάθλημα και επλήγη το κύρος του ιδιοκτήτη και της ομάδας. Όμως είναι λογικό ένας επιχειρηματίας του μεγέθους Ιβάν Σαββίδη να οπλοφορεί. Μπορεί βέβαια να την «πάτησε» που έβγαλε το σακάκι του και εκτέθηκε σε δημόσια θέα εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά η ζημιά έγινε και δόθηκε οι αφορμές στον καθένα αντιΠΑΟΚτσή και δη ραδιούργο παράγοντα του Ολυμπιακού να λέει χίλια μύρια!!!

Όμως προχθές συνελήφθη ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, ο βαρέων βαρών Κώστας Καραπαπάς γιατί έχασε το όπλο του, το οποίο κατείχε νόμιμα. Αλήθεια ποιος είναι ο Καραπαπάς που έχει άδεια οπλοφορίας; Ένας απλός έμμισθος παράγοντας είναι. Ούτε κάν δημοσιογραφεί.

Και ερωτώ: Όταν κυκλοφορεί εντός των γηπέδων, το όπλο του το αφήνει στο αυτοκίνητο ή στο λεωφορείο της αποστολής ή το έχει πάνω του; Απλή απορία!!!

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας

Copyright © 2013 24oresnews.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Ανάπτυξη & υποστήριξη ιστοσελίδας: LEONweb