A+ A A-

Αστεία πράγματα!!! Μιλάνε ακόμα για αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο;

Μετά από ένα …lockdownμιας εβδομάδας, να ΄μαστε και πάλι . Βέβαια χωρίς αθλητική δραστηριότητα τι έχεις να γράψεις και ιδιαίτερα όταν θέλεις να ασχολείσαι μόνο με τα τοπικά δρώμενα.

Νομίζω ότι κάτι έχουμε να πούμε, κι ας έχει πανελλήνια χροιά αφού αφορά και τις ομάδες μας.

Διάβασα πριν λίγες μέρες δηλώσεις του μεγαλομετόχου και προέδρου του Αιγάλεω Άρη Παλτόγλου , ο οποίος με την κατάσταση που επικρατεί στην Superleague 2 και την FootballLeague, θα αναγκαστεί η πολιτεία να προχωρήσει από τώρα στην αναδιάρθρωση.

«Πιστεύω πως δεν θα γίνουν καθόλου παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Αυτή την αίσθηση έχω. Πιστεύω πως θα πάμε σε αναδιάρθρωση. Εκτιμώ πως δεν μπορούμε να παίξουμε» είπε ο παράγοντας της «Σίτι» βασιζόμενος στην άποψη ότι λίγες ομάδες μπορούν να ανταποκριθούν στο υγειονομικό πρωτόκολλο με τα τεστ covidπου θα είναι υποχρεωμένα να κάνουν.

 

Τι θέλει να μας πει ο άνθρωπος. Να γίνει αναδιάρθρωση Τ ΩΡΑ; Και με ποια κριτήρια. Πως μπορείς να προδιαγράψεις ποιες ομάδες μπορούν να ανταπεξέλθουν τα έξοδα  των τεστ και ποιες όχι; Και πως μπορείς να προδιαγράψεις την πιθανότητα να αποφασιστεί από την κυβέρνηση το κόστος των rapidtestsγια τις ομάδες να είναι μηδενικό ή όπως λέει ο Άδωνις θα μπει πλαφόν με 10 ευρώ ανά άτομο.  

Επειδή βγήκε στο ραδιόφωνο ο άνθρωπος (του Βόλου), έπρεπε να πει κάτι. Να το παίξει, εκτός από παραλής και έξυπνος.

 

Εγώ λέω πως έγινε αναδιάρθρωση ΤΩΡΑ και ενοποιήθηκαν οι δύο μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες, κάτι που έπρεπε να γίνει το καλοκαίρι. Αν στην πρόκληση αυτή ανταποκριθούν οι ομάδες και ανταπεξέλθουν στα έξοδα των rapidtests, τότε θα έχουμε μία νέα κατηγορία των 32 ομάδων, χωρισμένη σε δύο ομίλους των 16 ομάδων. Άρα θα πρέπει να γίνουν 30 αγωνιστικές. Τούτο σημαίνει ότι με τέσσερις αγώνες το μήνα, το πρωτάθλημα θα τελειώσει τον Αύγουστο.  Άντε να το συμπιέσουμε λίγο, θα τελειώσει αρχές Ιουλίου.

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα…

 

Αντίθετα αν παραμείνουν ως έχουν οι κατηγορίες, με τους δύο ομίλους των 10 ομάδων στην FootballLeague, θα χρειαστούν -χωρίς συμπίεση- πέντε μήνες για να ολοκληρωθεί. Δηλαδή τον Μάιο.

Τι ποιο ευέλικτο από αυτό ώστε τα πρωταθλήματα να ξεκινήσουν άμεσα από τη νέα χρονιά και με λιγότερα έξοδα rapidtests αφού οι αγώνες θα είναι πολύ λιγότεροι.

 

Αναδιάρθρωση έπρεπε να γίνει το καλοκαίρι με την ενοποίηση των δύο μικρότερων κατηγοριών, με τη νέα κατηγορία χωρισμένη σε δύο ομίλους. Δυστυχώς όμως η υπόθεση πήγαινε από τον …Άννα στον Καϊάφα. Πολιτική ανυπαρξία του Αυγενάκη, και της διοίκησης του συνεταιρισμού Superleague2-FootballLeague με επικεφαλής τον Λεουτσάκο και στο …κάδρο τα Χανιά με τη Νίκη Βόλου.      

 

Καμιά φορά οι ομάδες για να δείξουν ότι κάτι κάνουν, κυριολεκτικά αυτογελοιοποιούνται. Διάβασα τίτλο σε ηλεκτρονική εφημερίδα που έλεγε «Ολυμπιακός Βόλου: Τίμησε στην Αργεντινή τη μνήμη του Μαραντόνα».

Πραγματικά μπήκα στο συγκεκριμένο θέμα για να δω τι έκανε η ομάδων των …  «αυστριακών» και με έκπληξη διάβασα: Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα που βρέθηκε στο Μπουένος Άιρες, για να τιμήσει και να αποχαιρετήσει τον μεγάλο Ντιέγκο και να αφήσει λίγα λουλούδια στη μνήμη του, ως ένδειξη σεβασμού και αγάπης για τον σπουδαίο αυτό ποδοσφαιριστή, που λατρεύτηκε ως Θεός.

Εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου ήταν ο παλιός παίκτης τη ομάδας, Ντάνι Πόνσε, ο οποίος, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, κρατά στα χέρια του τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου, την οποία και απόθεσε στο ψηφιδωτό, στο οποίο απεικονίζεται η μορφή του Ντιέγκο Μαραντόνα».

Δηλαδή ο Ντάνι Πόνσε που είναι από το Μπουένος Άιρες, είχε μια αναμνηστική φανέλα από τότε που έπαιζε στον Ολυμπιακό Βόλου, πήγε ολομόναχος στο ψηφιδωτό με την μορφή του Ντιέγκο, βγήκε φωτογραφία και έτσι η Θεσσαλική ομάδα ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα που τίμησε τον El Pibe de Oro (Το Χρυσό Αγόρι).

Άντε σοβαρευτείτε λιγάκι…

 

Αναβολή στην αναβολή οι εκλογές στην ΕΠΟ. Ανακοινώθηκε νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών η 29η Δεκεμβρίου. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι και η τελευταία ώστε να τελειώνει αυτό το σήριαλ. Είναι αδιανόητη αυτή η παρατεταμένη εκλογοφασαρία για το τίποτα.

Απ ότι φαίνεται, ένας θα είναι ο υποψήφιος (Ψαρόπουλος) για την προεδρεία της ΕΠΟ και ένας (Μουρτζίλας) για την προεδρεία της ΕΠΣ Ημαθίας.

 

Δεν ξέρω τι λέει η Αγία Βαρβάρα ή η ΑΕΠ Βέροιας σχετικά με το ποιες ομάδες είναι οριστικά εγκεκριμένες στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αλλά τα επίσημα στοιχεία που ανέσυρα χθες από την ΓΓΑ λένε πως πρώτη ομάδα ποδοσφαίρου από την Ημαθία που πήρε έγκριση, είναι ο Φίλιππος Μελίκης (20-11-2020) και δεύτερη ο Αχιλλέας Νάουσας (25-11-2020).

Στην κατηγορία «ποδόσφαιρο» καμιά άλλη ομάδα της Ημαθίας δεν είναι καταχωρημένη με οριστική έγκριση.

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας

Copyright © 2013 24oresnews.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Ανάπτυξη & υποστήριξη ιστοσελίδας: LEONweb