A+ A A-

Εκλογές ΕΠΣ Ημαθίας: Να μπει τέλος στις "κλίκες"...

Οκτώ μήνες χωρίς ποδόσφαιρο, το 20ήμερο Lockdown δεν θα αντέξουμε!!! Είμαι αισιόδοξος πως από τον πρώτο μήνα του Γενάρη θα μπούμε στην τελική ευθεία που θα μας οδηγήσει στην κανονικότητα. Μια κανονικότητα που δεν θα ισχύει όμως για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα για το ποδόσφαιρο των δύο μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών.

Θα πείτε βέβαια πως υπάρχει το ενδεχόμενο τα πρωταθλήματα της Superlague2  και FootballLeague να ξεκινήσουν από τον Δεκέμβριο. Πιθανόν να είναι έτσι. Όμως αθλητικές αναμετρήσεις χωρίς φιλάθλους, είναι …φαγητό χωρίς αλάτι!!!

 

Πάντως εκείνο που προσωπικά μ΄ ενοχλεί, είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η Football League, στην οποία συμμετέχει η Βέροια. Σε προηγούμενες αναφορές μου «τα είπα» για τον Λεουτσάκο, ως Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Superleague2-FootballLeague, αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτός.

Είναι και κάποιοι αξιωματούχοι του οργανισμού που δεν βάζουν καν στο στόμα τους την λέξη FootballLeague. Λέτε να το θεωρούν αυτονόητο; Μπα, δε νομίζω…

 

Πρόσφατο παράδειγμα αυτά που είπε ο Πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής της Super League 1 – 2 και Υγειονομικός Υπεύθυνος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, Ξενοφώντας Ρούσσης, σχετικά με το πρωτόκολλο της Super League 2 το οποίο, όπως τονίζει, έχει εναρμονιστεί πλήρως με εκείνο της Super League 1.

Και σε ένα κείμενο 400 λέξεων δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά στην FootballLeague. «Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει», όπως αναφέρεται στον «Ελεύθερους Πολιορκημένους».

 

Δεν λέει κουβέντα αν το υγειονομικό πρωτόκολλο ισχύει και για την FootballLeague, για να δούμε αν υπάρχει σύμπνοια στον συνεταιρισμό με κοινό στόχο και αλληλοκατανόηση. Έτσι για να γνωρίζουμε όλοι μας ποια είναι η θέση των ομάδων, αλλά και ποιος φταίει αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Superleague2 και δεν ξεκινήσει το αντίστοιχο της FootballLeague.

 

Μεγαλύτερη εντύπωση με κάνει η στάση των ομάδων της FootballLeague. Ούτε μια φωνή διαμαρτυρίας δεν ακούγεται, παρά μόνο κάποιες μεμονωμένες δηλώσεις παραγόντων. Διακυβεύονται τα συμφέροντά τους και αυτοί τρώνε …χόρτο που τους ταΐζει ο Λεουτσάκος και οι τριγύρω του. 

Ας το δουν και από την άλλη πλευρά του νομίσματος. Η Superleague2 αποτελείται από 12 ομάδες, ενώ η FootballLeague από 20 ομάδες οι οποίες εκπροσωπούν αστικές κοινωνίες. Πόλεις με ένδοξη ποδοσφαιρική ιστορία. Η Βέροια, ο Πανσερραϊκός, ο Πιερικός, ο Ολυμπιακός και η Νίκη Βόλου, η Καλαμάτα, το Αιγάλεω, η Καβάλα, δεν είναι ομάδες όπως ο Καραϊσκάκης και ο Απόλλωνας Λάρισας. Ομάδες που είναι «καθαρές» οικονομικά γιατί ως ΠΑΕ έχουν ένα και δύο χρόνια που (επανα)συστάθηκαν, με παράγοντες που έχουν όρεξη και προφανώς απαλλαγμένοι από τη νοοτροπία του παρελθόντος, αφού ρίχνουν τα μάτια τους και στα νέα παιδιά και τις υποδομές.

 

 Νομίζω ότι οι ομάδες της FootballLeague πρέπει να υψώσουν το ανάστημά τους και να φωνάξουν. Να μην μείνουν απ΄ την απέξω. Γιατί έτσι θα απαξιωθεί η κατηγορία η οποία την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ήταν πιο ανταγωνιστική από την Superleague 2.

 

Άλλο πάλι και τούτο. Στις εκλογές για τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, φαίνεται πως θα υπάρχει ένας και μοναδικός υποψήφιος συνδυασμός. Αυτός του Σταύρου Ψαρόπουλου, Προέδρου της ΕΠΣ Λέσβου.  

Ποια, λοιπόν, είναι η απορία μου; Η υποψηφιότητά του στηρίζεται από τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, ενώ ο ίδιος δηλώνει «Ολυμπιακός από μικρό παιδί».

Περίεργα πράγματα…

 

«Βουβή» είναι η κατάσταση και με τις εκλογές στην ΕΠΣ Ημαθίας. Η μόνη δεδομένη υποψηφιότητα είναι του νυν Προέδρου Στέργιου Μουρτζίλα, ο οποίος «δουλεύει» για την επανεκλογή του.

Από κει και πέρα κάποια ονόματα που ακούγονται, ναι μεν ισχύουν, αλλά οι ίδιοι δεν αποφάσισαν ακόμα  αν θα θέσουν το όνομά τους στην κρίση των εκπροσώπων των ερασιτεχνικών σωματείων της Ημαθίας.

 

Πάντως από την εμπειρία της θητείας που εκπνέει με την σύμμεικτη διοίκηση Φωτιάδη-Μουρτζίλα, πιστεύω πως δεν πρέπει να επαναληφθεί. Όχι για τα πρόσωπα, αλλά για την διάρθρωση της διοίκησης. Τόσοι «δικοί» μου και τόσοι «δικοί» σου.

Πιστεύω ότι αυτοί που θα εκλεγούν να είναι στο ίδιο πνεύμα με τον επικεφαλής της διοίκησης για να υπάρχει σύμπνοια και όχι ο ένας να τραβάει το χαλί από τον άλλο. Βεβαίως και όταν θα συνεδριάζουν θα εκφράζονται και διαφορετικές απόψεις, αλλά όλοι τους να υιοθετούν την απόφαση της πλειοψηφίας.

Να μπει ένα τέλος στις «κλίκες».

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας

Τελευταία τροποποίηση στις

Copyright © 2013 24oresnews.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Ανάπτυξη & υποστήριξη ιστοσελίδας: LEONweb